Terugblik Spellenspektakel 2023

Afgelopen weekend werd in de Jaarbeurs Utrecht het negenentwintigste Spellenspektakel gehouden. De beurs trok dit jaar 24.000 bezoekers, een stijging van maar liefst 20% ten opzichte van het vorige bezoekersrecord. Door de uitstekende planning en zaalindeling van de organisator heeft deze forse groei niet tot problemen geleid. De looppaden waren ruim opgezet en er waren meer speeltafels dan ooit, waardoor het nagenoeg nergens te druk of te vol werd.

gezellig druk, nergens te vol

Ik draag deze beurs een warm hart toe. Allereerst door mijn eigen betrokkenheid bij de organisatie van de eerste Spellenspektakels, maar zeker ook door mijn grote waardering voor de aanpak en de inzet van Frank Bunnik en het huidige organisatieteam. Dit zijn mensen met belangstelling en passie voor alle facetten van de spellenhobby, met een visie over de toekomst van de beurs en met een hoop ervaring met de organisatie van evenementen. Ik ben blij met deze roergangers van ons jaarlijkse spellenfeest. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, maar wil met jullie permissie nu toch eerst even terugblikken.

leuk weetje: de eerste Spellenspektakels werden internationaal Pinkplay genoemd

Ik was vrijdag al even op de vloer om wat foto’s van de beurs in opbouw te maken. Hiermee wilde ik de bezoekers vooraf al wat sfeer laten proeven. Op de beurs zelf bleek dat dit werd gewaardeerd, ik kreeg leuke reacties op mijn opbouwfoto’s. Op zaterdag en zondag heb ik een paar spelletjes gespeeld, veel mensen gesproken en aan de lopende band foto’s geschoten.

HOT Games was overduidelijk dolblij met de welverdiende winst bij de Nederlandse Spellenprijs. Het loopspel De Betoverde Torens was een week eerder uitgeroepen tot het beste familiespel van 2023. De vraag naar dit spel was zo groot dat ze op zondag de democapaciteit moesten uitbreiden. Op beide beursdagen vloog het spel als warme broodjes over de toonbank. Als ik het goed heb begrepen, was de beursvoorraad aan het einde van beide dagen uitverkocht. In de winkels is De Betoverde Torens nog volop te koop.

extra tafels voor De Betoverde Torens

en een magisch moment

leuke spellen bij de partners van HOT Games

Bij 999 Games en Asmodee heb ik me dit jaar beperkt tot een paar foto’s. Mijn actieve belangstelling voor hun spellen sluit tegenwoordig perfect aan bij de intensiteit van hun informatievoorziening in mijn richting. Zo zijn we mooi in balans.

999 Games in de jungle

met een ervaren gids loop je geen gevaar

Het Witte Kasteel was in trek

kleine spelletjes op de statafels

de vraagbaak van Catan

de bordspellenstand van Asmodee

Nox is de perfecte ludieke burgemeester

de Pokémonstand

een rij voor de verkoophoek met ‘beschadigde’ spellen

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7