Colofon

Welkom op Bordspeler.nl, een website over gezelschapsspellen.  Hier vind je informatie over bord- en kaartspellen uit binnen- en buitenland.

Deze site richt zich niet op computerspellen of spellen voor de jongste kinderen, maar op recente ‘unplugged’ spellen, die ook volwassenen gezelligheid, interactie en een geestelijke uitdaging kunnen bieden.

Deze website wordt uitgegeven en grotendeels gevuld door Erwin Broens. Ik ben een 57-jarige spellenliefhebber, die in de loop van de jaren negentig allerlei activiteiten aan deze leuke hobby heeft toegevoegd. Ik heb jarenlang de spellenbeurzen van Ducosim georganiseerd, ik zat in de organisatie van de eerste Spellenspektakels, ik was als vertaler, tester en/of redacteur betrokken bij tientallen spelprojecten, ik ben een van de oprichters van de Nederlandse Spellenprijs en tussen de bedrijven door ben ik in december 1995 begonnen met een homepage over spellen, die in de loop der jaren is uitgegroeid naar deze website.

De website is in de zomer van 2012 in een nieuwe jas gehesen. De voorloper Bordspel.com is een schatkist met meer dan 15 jaren spelinformatie. Daarin vind je honderden recensies, nieuwsarchieven, links en reportages over de belangrijkste evenementen.

De kleur oranje wordt door Vlaamse bezoekers soms geassocieerd met een ‘hup Holland hup’ boodschap. Deze intentie zit er niet achter. Oranje symboliseert voor mij vernieuwing en, als bonus, de verbinding met Bordspelmania.

Bordspeler.nl is een onafhankelijke website. Ik heb geen zakelijke belangen in de spellenbranche. Mijn betrokkenheid bij de hiervoor genoemde projecten heeft geen negatieve gevolgen voor mijn ‘journalistieke’ onafhankelijkheid.

Naast deze website ben ik anno 2018 in spellenland actief als jurylid van de International Gamers Awards.

Wil je contact? Stuur me dan een e-mail.