Spellenspektakel 2017 was een feestje

Vorig weekend was Eindhoven weer even de spellenhoofdstad van Nederland, het Beursgebouw was de gastheer van het vierentwintigste Spellenspektakel. Ik was nauw betrokken bij de organisatie van de eerste Spellenspektakels, heb dierbare herinneringen aan de samenwerking met Michael Bruinsma van 999 Games, en draag dit mooie evenement nog steeds een warm hart toe. Reden genoeg om ook dit jaar even terug te blikken op een geslaagde beurs. Ik heb geen flauw idee hoeveel bezoekers de beurs dit jaar wist te trekken. De organisator doet dit jaar niet wat ik van andere spellenbeurzen gewend ben, het bezoekersaantal is niet gemeld. Voorafgaand aan de beurs vernam ik wel dat de voorverkoop succesvoller was dan ooit en op zaterdag leek het drukker dan vorig jaar.

de eerste bezoekers op zaterdagmorgen

het werd lekker druk in de loop van de dag

Aan de vooravond van de beurs werden de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs van 2017 bekendgemaakt en gehuldigd. Dit gebeurde leuker en feestelijker dan ooit tevoren. Op vrijdagavond was een zaaltje in de Holiday Inn gevuld met tientallen belangstellenden. De genomineerde uitgevers presenteerden daar eerst hun kanshebbers (waarbij Jeroen van White Goblin Games de ‘spreker van de avond prijs’ verdiende), waarna de jarige Spellenprijsvoorzitter Rian van Meeteren de winnaars onthulde. Door de acquisitie van Chronicle Games behaalde White Goblin Games een indrukwekkende dubbelslag, Droomhuis won de familieprijs, Orléans de expertprijs. Dit is een mooie waardering voor de brede kwaliteit van hun collectie.

Droomhuis wint de familieprijs

Orléans de expertprijs

White Goblin Games slaat een dubbelslag

alle genomineerden op een rij

Op zaterdagavond was de Holiday Inn het domein van een gezellige speelavond. Vorig jaar was het daar nog een saaie en suffe bedoeling. Dit jaar was Bert Calis van 999 Games ingevlogen als animator. En dat was te merken, zo gezellig is het in jaren niet geweest. De zaal zat vol met spelers, die zich kostelijk hebben vermaakt. Volgend jaar is er nog wat ruimte voor verbetering. De hotelbar kan wel een extra personeelslid gebruiken, die kan dan de bestellingen in de zaal opnemen (of maak het helemaal mooi en gooi de mobiele bar naast de zaal open). En de bar mag op een zaterdag wel iets langer openblijven dan 24.00 uur. We zitten verdikke in Brabant, dan mag het wel wat gezelliger! Ten slotte zou het leuk zijn wanneer andere uitgevers volgend jaar actief deelnemen aan deze afterparty. Bijvoorbeeld White Goblin Games moet toch zonder moeite een paar gezellige spelleiders kunnen leveren (ze hebben er immers genoeg rondlopen)?

de afterparty van 2017 was zeer geslaagd

Michael Bruinsma had er zin in

team 999 Games vermaakt zich met Picture Party

Pagina's: 1 2 3 4