Zuiderspel 2015 – impressie

Afgelopen zondag werd de beurs Zuiderspel voor de tweede keer gehouden in conferentiehotel De Koningshof in Veldhoven. De bereikbaarheid van deze zaal laat voor een OV-gebruiker als ondergetekende veel te wensen over, maar verder ben ik goed te spreken over deze locatie. De akoestische eigenschappen van deze zaal waren perfect voor een spellenbeurs. Hier had je geen last van overheersend achtergrondgeluid. De in andere hallen gebruikelijke herrie werd hier zo goed gedempt dat je voor de afwisseling kon horen wat de spelleider en je medespelers zoal vertelden. Da’s best handig wanneer je nieuwe spelletjes wilt spelen. De catering van de Koningshof was wellicht een tikkie prijzig, maar de kwaliteit was beter dan ik van andere beurslocaties gewend ben. Hetzelfde geldt voor de sanitaire voorzieningen. En last but not least was de zaal op een overzichtelijke en sfeervolle manier gevuld met zo’n beetje alles wat spelend Nederland heeft te bieden.

Volgens de organisator heeft de beurs meer dan 1.500 bezoekers getrokken. Dit is blijkbaar goed genoeg om de beurs van volgend jaar alvast aan te kondigen. Zuiderspel 2016 is gepland op zondag 20 maart. Men droomt alvast stiekem van de groei naar een tweedaags evenement. Maar zo’n stap vereist uiteraard een gedegen voorbereiding en goed overleg met de betrokken partijen.

Omdat de organisator van dit leuke evenement mij blijkbaar niet als ‘pers’ beschouwt (ik krijg vooraf geen informatie en betaal gewoon voor een toegangskaartje), voel ik me niet geroepen om een uitgebreid beursverslag te schrijven. Ik beperk me tot een korte foto-impressie.

volle tafels zorgen voor speelplezier

volle tafels zorgen voor speelplezier

Tactic/Asmodee presenteerde Concept

Tactic/Asmodee presenteerde Concept

Bordspelmania liet de bezoekers weer plaatjes zoeken

Bordspelmania liet de bezoekers weer plaatjes zoeken

Richard de Rijk demonstreerde zijn 999 Games kaartspel Dieven

Richard de Rijk demonstreerde zijn 999 Games kaartspel Dieven

FableSmith met o.a. het communicatiespel Hylaria

FableSmith met o.a. het communicatiespel Hylaria

leuke noviteiten op het Hot en Gespot plein

leuke noviteiten op het Hot en Gespot plein

de kinderen vermaakten zich prima

de kinderen vermaakten zich prima

Martyn F met zijn recente spellen en een prototype

Martyn F met zijn recente spellen en een prototype

Queen Games stond er voor het eerst

Queen Games stond er voor het eerst

met het binnenkort te verschijnen Parfum

met het binnenkort te verschijnen Parfum

Volle bak bij de Goblins

de spellen van de Goblins waren in trek

een prototype van het racespel Cave Pilot 55

een prototype van het racespel Cave Pilot 55

Meer informatie: