Noorderspel ’22: sfeer en speelplezier

Op zaterdag 24 september pakt Noorderspel de draad weer op met een nieuwe editie van de gezelligste spellenbeurs van Nederland. Vanaf dit jaar op een nieuwe locatie, de Martinikerk in Groningen. Deze eveneens prachtige zaal biedt ruimte voor de verwachte bezoekersgroei, die in 2018 al was ingezet met een stijging van maar liefst 45%. Hierdoor kan de beurs groter worden en toch sfeervol blijven. Belangrijk, want sfeer is echt de eigenschap die deze beurs boven andere doet uitstijgen.

Noorderspel kent maar liefst 172 speelplekken, zodat er honderden mensen tegelijk kunnen spelen. Daarnaast zijn er activiteiten zoals een ontmoetingsplek, een kinder LARP, een workshop spelontwerp door het Spellenmaakgilde, simultaanschaak met een grootmeester en een speelsessie met YouTubester Bastiaan van Nox’ Spellenzolder. Ook is er een NK Cascadia, komt Frans Le Roux zijn puzzels signeren en is er een bring-en-buy stand waar mensen hun eigen spellen kunnen verkopen. Nieuw dit jaar zijn de ‘vrije speeltafels’, waar bezoekers hun aankopen meteen kunnen spelen. Natuurlijk zijn er ook dit jaar verlotingen van leuke spellen.

Noorderspel in 2018

Op Noorderspel liggen leuke en nieuwe spellen van bekende Nederlandse en Vlaamse uitgevers op tafel. Op de website van het evenement vind je een overzicht van de deelnemers.

klik op de afbeelding voor een grotere plattegrond

Er zijn drie verkoopstands Games First met tweedehandsspellen. De Purperen Draak met rollenspellen, kickstarters, miniaturen en CCG’s. En last but not least de Wirwar Stand voor de verkoop van de te demonstreren gezelschapsspellen.

  • Locatie: Martinikerk, Martinikerkhof 3, 9712 JG Groningen.
  • Tijden: van 10:00 tot 18:00 uur
  • Entree: €3,50, kinderen tot en met 11 jaar gratis entree. Het evenement heeft dit jaar voorverkoop van toegangsbewijzen, waar ze een leuke actie voor hebben. Aangezien Wirwar 30 jaar bestaat, geven ze bij elke 30ste in de voorverkoop verkochte kaart een Slide Quest cadeau! Dus haal nu je toegangsbewijs bij Wirwar en zet 24 september in je agenda.

Meer informatie: