Impressie Zuiderspel 2012

zuiderspel-logoTweede Paasdag is voor spelers niet langer het domein van meubelboulevards en tuincentra, voor ons wordt tegenwoordig een mooi spellenevenement georganiseerd. De Eindhovense spellenbeurs Zuiderspel trok in 2012 een recordaantal bezoekers. Maar liefst 1.031 spelliefhebbers vonden op 9 april de weg naar de beurszaal in het Klokgebouw. Daar demonstreerden spellenuitgevers de nieuwste titels, kon je op koopjesjacht bij de winkelstands en presenteerden verenigingen als Roll the Dice, Ducosim en Forum hun eigen stekje in de Nederlandstalige spellenscène.

een blik op de zaal

een blik op de zaal

nieuwe spellen van White Goblin Games

vader en zoon

vader en zoon

op zoek naar fortuin bij The Game Master

de prachtige stand van Rielekst

de prachtige stand van Rielekst

Ik vond Zuiderspel opnieuw een zeer geslaagd en sfeervol evenement. Mijn enige milde kritiekpunt betrof de catering, die volgend jaar iets minder doorbakken producten mag afleveren. Mijn complimenten voor de organisatie! Inmiddels is duidelijk geworden dat het succes van Zuiderspel een voorbode was van de geslaagde herstart van het Spellenspektakel. Eindhoven is tegenwoordig de hoofdstad van spelend Nederland.

Meer reacties op de beurs: Bordspelmania.