Spellenspektakel 2015 – een terugblik

Zondag 8 november sloot het tweeëntwintigste Spellenspektakel zijn deuren met de verheugende mededeling dat de beurs dit meer dan 8.000 bezoekers heeft getrokken. Dit is een prachtig resultaat, opnieuw een stijging van 20% ten opzichte van de vorige editie. Dit is tevens het bewijs dat de organisatoren Frank, Coca en hun team, een aantrekkelijk en levensvatbaar evenement uit de grond hebben gestampt.

een zaal vol speelplezier

een zaal vol speelplezier

8.000 bezoekers komt in de buurt van de beurs van 2000, het allereerste Spellenspektakel dat in het najaar werd georganiseerd. Dat succes leidde in de jaren erna tot zo’n forse stijging van het bezoekersaantal, dat het Beursgebouw in zijn voegen begon te kraken. Iets om over na te denken bij de voorbereiding op 2016.

x

honderden goed bezette speeltafels

Zaterdag stonden er om tien uur al honderden spelers voor de deur, die volgens mij vlot en soepel naar binnen werden geleid. Bij de entree werden ze getrakteerd op een goodie bag met een beursmagazine, een puzzel en allerlei promo’s.

de eerste bezoekers op zaterdag

de eerste bezoekers op zaterdag

De groei deed wat mij betreft niets af aan de gezelligheid van het evenement. Op de beursvloer stikte het van de speeltafels, waar je een actueel spellenaanbod kon spelen. Een klein groeistuipje was de verhuizing van Ducosim en een paar andere verenigingen naar het balkon. Het was daar zo kil en kaal, dat het nauwelijks opviel dat ook daar speelplezier was te halen. Dit mag de organisator volgend jaar wat aantrekkelijker maken. Zorg dat het balkon een looproute wordt, bijvoorbeeld door de verenigingen te mengen met verkoopkramen.

Ducosim stond dit jaar op een kaal balkon

Ducosim stond dit jaar op een kaal balkon

Pagina's: 1 2 3 4