SPEL 2022 Antwerpen

Komend weekend wordt de finale van het spellenbeurzenseizoen als vanouds gevierd in Antwerpen, waar de beurs SPEL wordt gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 november. Niet zoals vroeger aan de oever van de Schelde, maar in het beurscomplex Antwerp Expo. SPEL is een zeer gezellige en sfeervolle beurs, die dit jaar zijn eenentwintigste verjaardag viert. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vlaamse Forumfederatie VZW.

Je kunt op SPEL onder meer de nieuwe titels van Asmodee, Geronimo Games, HOT Games, White Goblin Games, Ravensburger, Game Brewer, Jumping Turtle Games, Quined Games, Gam’inBIZ, Keep Exploring Games en andere Belgische en Nederlandse uitgevers spelen. De demonstrateurs zorgen ervoor dat je enkel een speeltafel hoeft uit te kiezen, het spel wordt je uitgelegd waarna het spelen kan beginnen. Op de website vind je een overzicht van alle exposanten en auteurs.

klik op de afbeelding voor een grote versie

Naast de demonstraties van uitgevers en spelauteurs demonstreren de vrijwilligers van Forum Federatie gezelschapsspellen op verschillende themapleinen, zoals ‘Tovenaars & Heksen’, ‘Wereldsteden’, ‘Actiespellen’ en ‘Novelties’. Op het Gouden Ludo-plein worden de winnaars en de genomineerden van de Vlaamse spellenprijs Gouden Ludo 2022 gedemonstreerd. Voor de hierboven niet vervulde speelse wensen kun je ten slotte terecht bij de speluitleen.

Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen heeft een indrukwekkende verkoopstand met nieuwe titels en aanbiedingen. Er is ook een grote bring & buy stand met tweedehands spellen.

Het spellenportaal Bordspelmania laat zich op Nederlandse evenementen niet meer zien, maar op SPEL zijn ze erbij met hun leuke puzzeltocht.

  • Locatie: Antwerp Expo zaal 3, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen.
  • Tijden: zaterdag van 10.00 – 18.00 uur, zondag van 10.00 – 17.00 uur.
  • Entree: € 10 dagkaart (7 t/m 14 € 5 en t/m 6 jaar gratis).
  • Meer informatie: Spel 2022 websiteimpressie Spel 2018.