Impressie Spellenspektakel 2018

Volgens een artikel in het Eindhovens Dagblad trok het vijfentwintigste Spellenspektakel zo’n 10.000 bezoekers, het persbericht van de organisator rondde dit vanmorgen af naar 11.000. Het zal wel, ik vond het zaterdag gezellig druk en heb me er vermaakt.

het was gezellig druk, maar niet onaangenaam vol

De afgelopen jaren werden de vroege beursbezoekers getrakteerd op een goodie bag met een spel, leuke presentjes en een beursmagazine. Op deze jubileumeditie werd de vrijgevigheid beperkt tot de beurseditie van Ducosim’s spellentijdschrift Spel!, waarvan de redactie weer iets moois had gemaakt.

enthousiaste vroege vogels

Ik heb me overdag keihard laten kielhalen in een potje Ruthless, wat me spelinhoudelijk zo goed beviel dat ik het meteen heb aangeschaft. Vervolgens hebben we ons bij Portal Games een tijd ondergedompeld in de coöperatieve crime setting van Detective. Een drukke beurs is weliswaar niet de ideale locatie voor dit spel, maar het werd me wel duidelijk hoe sfeervol dit spel is. Met de juiste spelersgroep gaat Detective spannende verhalen en heel veel speelplezier opleveren. Die zie ik me later dit jaar nog wel een keer in huis halen (had nu geen ruimte voor extra bagage).

een leuke deck builder over piraten

Portal Games had leuke nieuwe titels

We wilden in de microstand van Quined Games graag het nieuwe bordspel Raiatea spelen, maar dit spel was vooraf weliswaar aangekondigd als een demo, maar werd op de beurs toch niet op tafel gelegd. Ik wilde ook nog even snuffelen aan Chronicles of Crime van 999 Games of een van de nieuwe HABA spellen, maar ik trof daar geen vrije tafel aan.

Quined Games had alleen Firenze en Counterfeiters op tafel

Zaterdagavond heb ik me tijdens de afterparty vermaakt met wat luchtig spul, waaronder het Lookout kaartspelletje Piepmatz. Die is zo leuk dat ik het na thuiskomst meteen wilde bestellen, maar helaas lijkt dit spel tijdelijk uitverkocht.

de afterparty op zaterdagavond

Ik heb in het verleden redelijk wat werk gemaakt van mijn beursverslagen van het Spellenspektakel. Van de beursorganisatie heb ik de afgelopen jaren achteraf geen belangstelling voor mijn schrijfsels gemerkt (voorafgaand aan het evenement loopt de informatievoorziening op rolletjes). Ik stem mijn inzet tegenwoordig graag af op de belangstelling, beperk me tot dit tekstuele niemendalletje en sluit af met een handvol foto’s.

de grote 999 Games stand

met twee generaties speelplezier

en een Speelgoed v/h Jaar winnaar

Asmodee NK pakte ook uit

o.a. met Azul XXL

het balkon was o.a. het domein van de spellenclubs

die spellen in alle soorten en maten op tafel legden

en de bezoekers vriendelijk toelachten

een prachtig miniaturenspektakel

Bordspelmania vermaakte de bezoekers met een leuke prijsvraag

waarmee je leuke prijzen kon winnen

de spelauteurs hadden hun eigen stek

het Indieplein was dit jaar weer goed in balans

Bij Gamebrewer prikkelde Gentes de grijze cellen

wat hier op een vredelievende manier ook gebeurde

Speelgoed v/h Jaar winnaar Dennis demonstreerde The Great Tour

Goliath met populaire kinderspellen

bij HABA zaten de tafels vol

met spellen voor alle leeftijden

Ravensburger is jaren weggeweest, maar keerde dit jaar groots terug

Jumbo presenteerde de nieuwe spellenlijn

Pumpkin Games stond voor het eerst op de beurs

Jumping Turtle Games had daags voor de beurs o.a. Santa Maria ontvangen

De Goblins demonstreerden o.l.v. deze vriendelijke oranje meneer heel veel nieuwe spellen

Het volgende Spellenspektakel vindt plaats op 9 en 10 november 2019.