Impressie Zuiderspel 2013

Op tweede paasdag werd voor de vijfde keer de Eindhovense spellenbeurs Zuiderspel georganiseerd. Een beetje spelliefhebber laat zich op deze feestdag niet meer zien in het tuincentrum of op de meubelboulevard, maar weet tegenwoordig de weg naar de beurszaal in het Klokgebouw te vinden. Ik heb geen bericht over het exacte bezoekersaantal ontvangen, maar hoorde vanuit de hoek van de organisator tevreden gemompel over 1.200 – 1.300 bezoekers. Zelfs een veilige middenpositie laat al een stijging van 25% zien. Een uitstekend resultaat voor een uitstekend evenement.

een recordaantal bezoekers

een recordaantal bezoekers

volle stand, bezette tafels

volle stands, bezette tafels

De beursvloer was gevuld met spellenuitgevers in alle soorten en maten, aangevuld met een breed assortiment aan winkeliers. Bij laatstgenoemden kon je terecht voor de nieuwste Nederlandse en buitenlandse titels, koopjes, tweedehands spellen, dobbelstenen en allerlei speelstukken. Alsof dit niet genoeg was, liep er ook nog een mobiele tweedehands verkoper rond met een roldoos vol koopjes en/of ouwe zooi. Verenigingen als Roll the Dice, Ducosim en Forum verzorgden tientallen demonstraties. Met name het ‘hot & gespot’ plein van laatstgenoemde was weer populair.

hot & gespot

hot & gespot

De hoeveelheid noviteiten viel een beetje tegen, omdat op de Ducosimbeurs van 2 maart al een paar belangrijke nieuwe spellen waren gedoopt. De veelspelershits Tzolk’in en Terra Mystica kon je in Amersfoort al proberen. Daar hadden de beursbezoekers uiteraard geen boodschap aan, deze speeltafels waren op Zuiderspel doorlopend bezet. De belangrijkste beursrelease was ongetwijfeld De Poorters van Nieuwsstad. Ik heb dit nieuwe bordspel van 999 Games nog steeds niet kunnen spelen omdat ook hier de tafels steeds bezet waren. Wellicht lukt het me op een volgende beurs?

De Poorters van NIeuwstad

De Poorters van Nieuwstad

In de stand van Pucket Nederland konden vingervlugge liefhebbers van behendigheidsspellen zich uitleven op Pucket. Dit is een onlangs verschenen Nederlandse editie van de Franse klassieker Passe Trappe.

vingervlug speelplezier

vingervlug speelplezier

Pagina's: 1 2