SPEL 2023 Antwerpen

Komend weekend wordt op de beurs SPEL als vanouds de finale van het spellenbeurzenseizoen gespeeld. Dit evenement vindt plaats in de Antwerp Expo te Antwerpen, op zaterdag 25 en zondag 26 november. SPEL is een zeer gezellige en sfeervolle beurs, die dit jaar zijn tweeentwintigste verjaardag viert. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vlaamse Forumfederatie VZW.

Je kunt op SPEL onder meer de nieuwe titels van 999 Games, Asmodee, Geronimo Games,  Happy Meeple Games, HOT Games, Intrafin, Keep Exploring Games, Ravensburger, Tucker’s Fun Factory, White Goblin Games  en andere Belgische en Nederlandse uitgevers spelen. De demonstrateurs zorgen ervoor dat je enkel een speeltafel hoeft uit te kiezen, het spel wordt je uitgelegd waarna het spelen kan beginnen. Op de website vind je een overzicht van alle exposanten en auteurs.

klik op de afbeelding voor een grote versie

Naast de demonstraties van uitgevers en spelauteurs demonstreren de vrijwilligers van Forum Federatie gezelschapsspellen op verschillende themapleinen, zoals ‘Race’, ‘Nature’, ‘Actie’, ‘Kinderplein’ en ‘Essen’. Op het Gouden Ludo-plein worden zaterdag om 11:00 uur de winnaars van de Vlaamse spellenprijs Gouden Ludo 2023 onthuld. Voor de hierboven niet vervulde speelse wensen kun je ten slotte terecht bij de speluitleen.

Adriaensen Speciaalzaak Gezelschapsspellen heeft een indrukwekkende verkoopstand met nieuwe titels en aanbiedingen. Er is ook een grote bring & buy stand met tweedehands spellen.

Het spellenportaal Bordspelmania laat zich op Nederlandse evenementen niet meer zien, maar op SPEL zijn ze er ook dit jaar weer bij met hun leuke puzzeltocht.

  • Locatie: Antwerp Expo zaal 3, Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen.
  • Tijden: zaterdag van 10.00 – 18.00 uur, zondag van 10.00 – 17.00 uur.
  • Entree: € 10 dagkaart (7 t/m 14 € 5 en t/m 6 jaar gratis).
  • Meer informatie: Spel 2023 websiteimpressie Spel 2018.