Spellenspektakel 2015 – een terugblik

999 Games had dit jaar een enorme stand aan de achterwand, aangevuld met diverse kleine stands. Ik neem mijn pet af voor de creatieve presentatie van het quizspel Terra. Hiervoor was een speciale verticale versie bedacht, die door de glimmende spelleider Bert tot een flitsende attractie werd verheven. Een leuke, laagdrempelige manier om mensen aan het spel te krijgen. De statafels zijn een ander goed idee van het 999 Games demoteam. Hierop presenteerden ze vlotte spelletjes met een hoge doorloopsnelheid. Hierdoor krijgen ze op een beursdag een hoop mensen aan het spelen. Deze demo’s werden opgeleukt met een actie waarbij je een spellenpakket kon winnen.

snelle demo's op statafels

snelle demo’s op statafels

kinderpret bij Cup Kings XXL

kinderpret bij Cup Kings XXL

showmaster Bert en Terra

showmaster Bert en Terra

Daarnaast waren er de gebruikelijke speeltafels, waar je onder meer kon genieten van veelspelerhits als Marco Polo en La Granja. Bij dergelijke langdurige spellen merk je wel dat de vraag naar zitplekken veel groter is dan het aanbod. Het is wellicht een idee om eens kritisch te kijken naar de duur van zo’n demo. Voor een eerste kennismaking heb je veelal genoeg aan een ‘halve pot’. Dan kunnen meer liefhebbers met dergelijke spellen kennismaken.

een stand vol zittafels

een stand vol zittafels

met Friesche velden

met Friesche velden

volop beschaving

volop beschaving

en Romeinse prijswinnaars

en Romeinse prijswinnaars

De White Goblin Games stand was dit jaar flink gegroeid, zodat er voldoende ruimte was om de nieuwe spellen op meerdere tafels te presenteren. De Nederlandstalige editie van Codenames heeft de beurs helaas niet gehaald, dit spel was nog in productie. Maar dankzij het knip- en plakwerk van een handige goblin lagen er wel twee demonstratiespellen op tafel. Een andere nieuwe titel was het kaartspel Imperial Settlers, dat een week voor de beurs al in de winkels lag. Jammer dat de uitgever hier geen beurspremière van had gemaakt. Zoiets vind ik een leuke boost van de beursbeleving. De nieuwe editie van Ubongo bleek ook in trek bij het beurspubliek.

de fors gegroeide stand van White Goblin Games

de fors gegroeide stand van White Goblin Games

met Imperial Settlers

met Imperial Settlers

en een handgemaakte versie van Codenames

en een handgemaakte versie van Codenames

White Goblin Games had dit jaar een nieuwe achterwand van de stand, een doek met silhouetten van spelende mensen en een prominente plek voor het woord ‘speelplezier’. 999 Games kleedt zijn stands al jaren aan met een doek waarop een combinatie van silhouetten en speelplezier de hoofdrol vervult. Het moet voor laatstgenoemde toch mooi zijn om, al dan niet onbewust, inspirerend te zijn voor anderen?

silhouetten en speelplezier

silhouetten en speelplezier

keer twee

keer twee

Pagina's: 1 2 3 4