Spiel 2014 preview G-M

Deel II van de Spiel 2014 preview. Laatste update: 14 oktober. Deze preview bevat een overzicht van de honderden nieuwe spellen die je op Spiel 2014 kunt verwachten. Ik streef naar volledigheid, maar kan dit uiteraard niet garanderen. Als je hier iets mist, trek dan gerust aan de bel. Tips, teksten en plaatjes zijn welkom.

De Spiel 2014 preview is verdeeld in vier blokken: A-F / G-M / N-S / T-Z.


G3 (stand 1F-139 )
 • In Imperialism: Road to Domination [info] proberen de spelers van de 15e tot de 19e eeuw een machtig imperium op te bouwen. Via economische groei, sociale en culturele ontwikkeling en modernisering van legers en vloten. Oorlog is duur, soms zijn onderhandelingen en bondgenootschappen beter.
 • Pamiętne Historie is een story-telling game waarbij je absurde en/of enge, maar tevens eenvoudig te onthouden, verhalen moet vertellen.
 • In Urban Panic bouwt iedere speler uit losse tegels een stad op zijn eigen bord. Het is daarbij zaak om te voorzien in de behoeften van de burgers.
Galakta (stand 2C-114)
 • Metallum: Extractor Attack is een promokaart voor Metallum.
 • Demonstraties van de in 2015 te verschijnen spellen Andromeda en Zombie Terror.
Gale Force Nine (stand 1G-150)
 • Pirates & Bounty Hunters is een uitbreiding van Firefly: The Game.
 • Sons of Anarchy: Men of Mayhem [info] is een bordspel n.a.v. de televisieserie over een gewelddadige motorbende.
Game Design House (stand 4B-102)
 • In The Peides Curse: Earth [info] moeten tijdreizigers 9 codes zien te achterhalen.
Game Fabrica (geen stand)
 • CargoTrain is een treinenspel met een speelveld uit speelkaarten. Je speelt eerst bewegingskaarten uit, die je in de actiefase gebruikt om lading in te laden en af te leveren, jouw trein te verbeteren, een nieuw contract te aanvaarden enzovoort.
GameFactory (stand 3F-116)
 • Lift it! is een bouwspel waarbij de spelers m.b.v. een bouwkraan en bouwblokken in verschillende formaten binnen de tijd de op hun opdrachtkaartjes afgebeelde bouwwerken moeten bouwen.
 • Quartex is een legspel waarbij elke tegel in de hoeken een kwart van een symbool toont. Bij het aanleggen moeten de hoeken matchen. Wanneer je een vorm voltooit, krijg je een scorefiche in die kleur. Aan het einde van het spel is zo’n fiche net zoveel waard als het aantal niet vergeven fiches in deze kleur.
Game Salute (stand 3G-109)
 • Nothing Personal [info] een bordspel voor ambitieuze criminelen.
 • Wok Star [info] is a real-time coöperatief spel, waarbij de spelers onder druk van een zandloper gerechten met de juiste ingrediënten moeten maken. Hiervoor gebruiken ze dobbelstenen in diverse combinaties. De spelers hebben verschillende taken, die ze tegelijkertijd moeten vervullen. Aan het einde van elke ronde investeren ze het verdiende geld in verbeteringen. Stress lijkt gegarandeerd.
Gamesapiens (stand 3R-111)
 • In het kaartspel Emperor of darkness probeer je via veilingen een sterke maffiaclan op te bouwen.
 • In het dobbelspel Lucky Dice gooi je twee of drie stenen. Je mag stoppen en scoren, of je mag met drie nieuwe stenen doorgooien. Wanneer hetzelfde getal of dezelfde kleur driemaal opduikt, ben je de klos.
 • In het tweepersoonsspel TetMithra scoor je punten door blokken (Tetrisachtige stukken met vier velden in vier kleuren) uit een zak te trekken en op jouw bord te plaatsen, of verziek je de score van je tegenstander door blokken op zijn bord te plaatsen.
GameWorks (stand 3B-108, 3H-115 & 3H-116 – Asmodee)
 • Dominique Ehrhard’s Crazy Circus is een nieuwe verschijningsvorm van MaNiKi [info], dat in Nederland ooit door Jumbo is uitgegeven.
Geek Attitude Games (stand 1B-126)
 • ESSEN The Game: Spiel ‘13 [info] is een bordspel over deze grootse beurs. De bedoeling van het spel is herkenbaar voor Spielgangers: spellen testen en (bij voorkeur populaire) spellen kopen.
Gemblo Inc. (stand 3O-119)
 • GembloQ is een abstract bordspel. Iedere speler heeft een identieke set speelstukken met verschillende vormen, die je zo moet aanleggen dat ze via de hoeken aan elkaar grenzen. Doet me sterk aan Blokus denken.
Gen-X Games (stand 2D-110)
 • In The Possession [info] moeten de spelers voldoende bladzijden uit het ‘boek of the dead’ verbranden voordat ze allemaal zijn bezeten door demonen. Met jouw actiekaart bepaal je de actiepunten waarmee je op zoek gaat naar bladzijden, wapens, sleutels en andere nuttige voorwerpen. Een kaart met veel actiepunten verhoogt de kans op een ontmoeting met het kwaad. Gewonde spelers lopen meer kans om bezeten te raken. Bezeten spelers leven zich uit op hun medespelers.
Gerhards Spiel und Design (stand 3G-106)
 • Due Conga [info] is een abstract tweepersoonsspel op een houten bord met vier uitsparingen en acht speelstenen in drie soorten. Elke beurt plaats je 1-3 stenen in een uitsparing. Het is verboden om hetzelfde aantal stenen in elk van de uitsparingen te hebben.
 • Quint-X [info] is een abstract tweepersoonsspel. Het houten speelbord bevat vijf deels overlappende vierkanten, met elk vijf velden in dezelfde x-vorm. De allereerste steen mag overal worden geplaatst. Daarna bepaalt de positie van het veld, waar een steen is geplaatst, in welk vierkant de volgende speler zijn steen moet plaatsen (het veld is naar keuze). Zijn er geen lege velden in dat vierkant, dan verwijder je een steen van de tegenstander. Je wint door als eerste een vierkant te vullen met eigen stenen of na 24 stenen met de meerderheid in drie vierkanten.
 • Rincala [info] is een abstract tweepersoonsspel. Het houten speelbord bevat een cirkel met velden, waar stapels met houten speelstukken liggen. In elke beurt worden deze in de kring over de andere stukken verdeeld. Liggen daarna twee stenen met dezelfde kleur op elkaar, dan krijg je de bovenste steen als winstpunt.
 • Het speelbord van Samsara [info] toont een circuit met twee sporen, een met ronde en een met vierkante velden. Je moet als eerste met jouw scoresteen het midden bereiken. De race wordt door dobbelsteen gestuurd, je mag ook de stenen van de tegenstander bewegen.
 • Eerder verscheen al Parallelo [info], een abstract tweepersoonsspel van de Nederlanders Sjaak Griffioen en Fred Horn. Iedere speler begint met drie pionnen in elk van de zes kleuren. Ze plaatsen ze beurtelings in de uitsparingen op het houten speelbord. Het is de bedoeling om een parallellogram met pionnen van dezelfde kleur te vormen. Je moet dus gebruikmaken van de pionnen van je tegenstander. Je wint door als eerste drie parallellogrammen te vormen.
Gigamic (stand 3D-109)
 • gloobzGloobz [info] zijn schattige wezentjes, maar ze maken er overal een zooitje van. Pak ze snel! Afhankelijk van wat er aan het begin van de beurt is gezegd, moet je de figuurtjes grijpen waarvan de vorm en de kleur het minst of het meest op de speelkaart voorkomen. Voor ieder goed figuurtje krijg je 1 punt, maar als je het fout hebt, krijg je een boete. Er zijn ook speciale kaarten die ervoor zorgen dat de vrolijke chaos nog groter wordt. Het spel heeft ook Nederlandstalige regels.
 • Fatal rendez-vous [info]. Een landhuis, gasten, en een butler die het gezelschap welkom heet voor een rustig weekend. Vrijdagnacht is rustig… tot een kreet van ontzetting de stilte doorbreekt: de gasten worden wakker en vinden het levenloze lichaam van een van hen, ze zijn geschokt… Wie zijn de moordenaars? Maar vooral, wie is het volgende slachtoffer? Met Fatal rendez-vous neem je deel aan een levensecht onderzoeksspel vol actie en spanning in de sfeer van het oude Parijs. Ben jij een gast die de twee moordenaars zal ontmaskeren? Of misschien een meedogenloze moordenaar die zijn daden pleegt zonder gepakt te worden?
 • tutti-fruttiTutti Frutti [info]. Het is een drukte van belang in de fruitsalade, iedereen zoekt z’n andere helft! Voor je liggen omkeerbare fiches met daarop de helft van een vrucht. Het doel is zo veel mogelijk fiches te verzamelen door snel fiches met dezelfde vruchten op elkaar te stapelen. Iedereen speelt tegelijkertijd, dus je moet snel en precies handelen om de hoogste stapel te maken zonder fouten! Het spel heeft ook Nederlandstalige regels.
 • Difference [info]. Iedere speler heeft een stapeltje kaarten voor zich met dezelfde afbeelding… of bijna! Vind de twee verschillen tussen je eigen kaart en de kaart in het midden van de tafel voordat je tegenspelers dat doen. Degene die de verschillen het snelst vindt, mag z’n kaart inleveren. Om te winnen, moet je als eerste al je kaarten kwijt zijn.
Giochix.it (stand 1C-123)
 • historia-boxHistoria [info] is een ontwikkelingsspel voor 1-5 spelers. De spelers leiden hun beschaving door 12.000 jaren wereldgeschiedenis. Ze ontdekken nieuwe technologieën, breiden zich uit, handelen met andere beschavingen en exploiteren het land. Uiteraard bouwen ze wonderen en is er ruimte voor een toefje oorlog. Door een gelijktijdige selectie van acties zou de speelduur beperkt blijven tot 25 minuten per speler. De acties worden gekozen via kaarten, die na gebruik in een ‘aflegrij’ belanden, om uiteindelijk weer terug te keren naar de hand van de speler.
Gmeiner-Verlag (stand 3D-120)
 • Geheimsache is een kaartspel waarin geheim agenten informanten moeten verzamelen en ze op de juiste dagen van de week moeten ontmoeten.
Golden Egg Games (stand 1D-146)
 • In Athlas: Duel for Divinity [info] speel je een god in opleiding, die via combinaties van kaarten de wezens en andere hulpmiddelen verzamelt waarmee hij een duel moet winnen.
 • In Prime Time speel je een manager van een omroep.
 • City Council: The Disaster Deck is een uitbreiding van City Council.
Good Game Studio (stand 1D-148)
 • In het (tot op een zekere hoogte!) coöperatieve kaartspel Attack on Monster moeten de spelers samen een monster verslaan. Het is ook mogelijk om stiekem te vluchten, waardoor jouw medestrijders worden verslagen en jij een mooie score behaalt.
 • In het fantasy kaartspel Throne of the World [info] gebruik je actiepunten om personagekaarten en speciale vaardigheden van het desbetreffende volk te spelen en/of te activeren. Met geactiveerde kaarten verdien je geld en val je medespelers aan. Je wint via diverse combinaties van personages en geld, of door iedereen te verslaan.
Goliath (stand 3M-102)
 • Alien Alarm: Rette sich wer kann!.
 • Blizz Quizz.
 • Krawall im Hühnerstall.
 • Triominos Turbo.
Gotha Games (stand 1F-136)
 • RF90 Series Championship is de eerste uitbreiding van Race! Formula 90, met twee nieuwe circuits op een dubbelzijdig speelbord: Spa Francorchamps en Monaco.
GOTY-Games (stand 3Q-101)
 • In het kaartspel DuCo speel je kaarten waarop allerlei symbolen en kleuren zijn afgebeeld. Leg je ze passend af, dan verdien je punten.
Granna (stand 3H-101)
 • Gossip is een uitbreiding van het vorig jaar verschenen spel CV, met nieuwe manieren om pech te overkomen, meer mogelijkheden om in geluk te investeren en interactieve geruchtkaarten met nieuwe levensdoelen.
 • In het worker placement spel Mr. House! mag je jouw eigen droomhuis bouwen, inclusief aandacht voor werkplanning, budget en inkoop van materiaal.
 • Faras is een geheugenspel over een Poolse archeologische expeditie naar Sudan. Het is zaak om de meeste tokens te verzamelen. De The Mysterious Collection uitbreiding wordt gratis meegeleverd.
 • Ufofarmer is een spin-off van SuperFarmer.
Green Eye Games (stand 2D-165)
 • Cthulhu Wars [info] is een strategisch bordspel waarin de spelers buitenaardse wezens en goden uit de Cthulhu mythos van H. P. Lovecraft spelen.
Griggling Games, Inc. (stand 3P-118)
 • In Destination: Neptune [info] staat de exploratie, kolonisatie en technologische ontwikkeling van nieuwe planeten centraal. Het actiesysteem is kaartgestuurd, met per kaart een direct uit te voeren actie en een tweede actie die door alle spelers wordt uitgevoerd. Je kunt actiekaarten ook verkopen, waardoor ze op een door iedereen te gebruiken voorraad landen. Met de opbrengst in geld en brandstof financier je jouw expedities.
 • In Quartermaster General [info] controleer je een van de grootmachten tijdens WOII. In dit spel staat bescherming van de aanvoerlijnen centraal. Het spelsysteem is kaartgestuurd.
Grublin Games Publishing (stand 2A-107)
 • Waggle Dance [info] is een worker placement spel met dobbelstenen. De spelers zetten hun werkbijen in om hun korf te bouwen, nieuwe bijen te produceren, nectar te verzamelen en om voldoende honing te maken om het spel te winnen.
Gry Leonardo (stand 1D-126)
 • In Nehemiah herbouwen de spelers de verwoeste muren van Jeruzalem. Ook dit spel draait op een worker placement mechanisme. Je plaatst jouw arbeiders op steeds wisselende actiekaarten. Wanneer je een arbeider activeert, mag je tegen betaling andere kaarten in dezelfde rij gebruiken.
Gryphon Games (stand 3Q-113)
 • Can’t Stop: Rollin’ Down the Highway.
 • Cubist.
 • Fantastiqa: The Rucksack Edition.
 • Lords & Ladies.
 • Musée.
 • Petite Pastich.
Haba (stand 3F-102)
 • De kinderspellen Flunkerkönig, Glibber-Gebibber, Katzenpolizei, Kleine Musik-Macher, Kri-Kra-Krabbelei, Monsterwäsche, Quizzomat Junior, Würfel Kung Fu en Zauberer Malefix.
Hall Games (stand 1C-116)
 • aquasphere-boxAquaSphere [info] is een nieuw bordspel van Stefan Feld. Het speelt zich af in wetenschappelijk station op de zeebodem. Iedere speler leidt daar een team met twee personen, een ingenieur en een wetenschapper, elk in hun eigen zone. Daarnaast bestuur je meerdere robots die jouw acties uitvoeren. De ingenieur programmeert de robots en bepaalt daarmee welke acties zij zullen uitvoeren. Hiertoe beweeg je jouw ingenieur via de afgebeelde lijnen naar de programma’s op het desbetreffende speelbordje. De wetenschapper bepaalt waar de robots hun acties uitvoeren, door tegen betaling van tijdfiches naar de verschillende sectoren van het station te bewegen. Met de acties kun je o.a. jouw lab uitbreiden, tijdfiches nemen, kristallen pakken, een duikboot plaatsen of een researchkaart pakken. Je verdient o.a. winstpunten via meerderheden, bepaalde researchkaarten, kristallen, een complete vloot duikboten, een voltooid lab enzovoort. Quined Games geeft dit najaar de Nederlandse editie uit.
Hans im Glück (stand 3D-116)
 • die-staufer-coverDie Staufer is een bordspel van Andreas Steding. De spelers zijn edelen die Henry VI vergezellen bij een reis door Europa. Je probeert jouw afgezanten en edelen naar invloedrijke posities in zes regio’s te manoeuvreren. Het spel duurt vijf rondes, waarin iedere speler drie acties uitvoert. Met de ene actiesoort kies je een veld op de desbetreffende tabel, verplaats je de afgebeelde afgezanten en edelen naar jouw persoonlijke hof en claim je schatkisten in verschillende kleuren. De kleuren bepalen welke bonussen ze opleveren c.q. hoe je punten verdient. Met de andere actiesoort bepaal je welke positie je in een regio voor een edele wilt claimen. Wanneer de koning afwezig is, kost dit een of meer afgezanten. De positie kost je geld. Ook hiermee verdien je een schatkist. Na de acties vindt een telling plaats in de aangegeven regio en in de regio die het beste aan bepaalde voorwaarden voldoet. Je krijgt punten voor meerderheden in posities, aangevuld met andere bonussen. De edelen worden daarna van de zojuist gescoorde posities gehaald. Aan het einde scoor je punten met jouw schatkisten en een geheim opdrachtkaartje. Interessant!
 • Een bewerkte heruitgave van Sankt Petersburg [info].
 • Russian RailRoads mini-uitbreiding [info]: een tableau met allerlei extraatjes (ingenieurs, een fabriek enzovoort). Er is ook nog ruimte voor twee ‘casino-hutten’ voor het Stenen Tijdperk.
 • Carcassonne: Goldrausch is een zelfstandige Carcassonnevariant die zich afspeelt in het ‘Wilde Westen’.
 • Carcassonne Die Klöster [info] is een kleine uitbreiding met een variant voor de kloosters.
Hard Boiled Games (stand 2F-114)
 • La Cosa Nostra [info] is een interactief spel in een keiharde maffia setting.
Hasbro (stand 3J-107)
 • Alle auf Kalle.
 • My Monopoly.
 • Simon Swipe.
 • Spiel des Lebens Banking.
HCM Kinzel (stand 3G-100)
 • Last Letter is een woordspel. Je moet als eerste een woord zeggen dat overeenkomt met de afbeelding op jouw kaart. Een nieuw woord moet beginnen met de laatste letter van het vorige woord.
 • Tenzi is een simpel dobbelspel waarbij jij als eerste dezelfde ogen moet gooien.
Helvetia Games (stand 1D-103)
 • Unita [info] is een veroveringsspel in een fantasy setting. Legers zijn op weg naar een magische poort en bevechten elkaar onderweg. De eenheden zijn zeszijdige dobbelstenen. Na een verloren gevecht mag je ook nog eens gevechtskracht aftikken. Aan het einde krijg je punten voor jouw resterende kracht.
Histogame (stand 1F-131)
 • In het tweepersoonsspel Wir sind das Volk! [info] staat de geschiedenis van Duitsland tijdens de Koude Oorlog centraal. De ene speler speelt Oost-Duitsland, de andere West-Duitsland. Het spelsysteem is kaartgestuurd. Je streeft naar economische groei, een hogere levensstandaard en internationale prestige. Historische gebeurtenissen kunnen roet in het eten gooien. Een opstandige bevolking doet dat zeker.
Hobby World (stand 1E-151)
 • In Moscow to Paris worden vier stedenkaarten op een rij gelegd, waarna de spelers treinkaarten naast de steden moeten matchen met treinkaarten in hun eigen speelgebieden.
 • In Spyfall krijgen iedere speler dezelfde locatiekaart, maar één van hen krijgt de spionkaart waarop de locatie niet is afgebeeld. Door het stellen van vragen probeert men de spion te achterhalen, die op zijn beurt wil uitvinden waar hij is. Lukt hem dit voordat hij wordt betrapt, dan verdient hij als enige punten. Wordt hij betrapt, dan gaan de punten naar de andere spelers.
 • Het bordspel Viceroy speelt zich af in de setting van het Russische ruilkaartspel Berserk. De spelers bouwen een ‘machtpiramide’ met personage- en wetkaarten. Hiermee verdienen ze grondstoffen, meer kaarten en winstpunten.
 • Demonstraties van het toekomstige Kickstarter project Vampire Mafia, een variant op het public domain spel Mafia/Weerwolven.
 • Demonstraties van Second Front, een uitbreiding van het deck building spel for World of Tanks: Rush.
Homoludicus (2C-112)
 • Feudalia [info] is een kaartgestuurd spel, waarbij jij jouw middeleeuwse leengoederen zo goed mogelijk probeert te ontwikkelen.
Homosapiens Lab (stand 1D-148)
 • Blood of the Werewolf is een Weerwolven variant met een twist. Aan het begin ken jij jouw identiteit niet, maar andere spelers wel. Verder is er geen spelleider en kun je als teamlid het spel zelfs winnen nadat je om zeep bent geholpen.
 • Flip 9 is een solitair puzzelspel waarbij je een rij speelkaarten op volgorde moet zien te krijgen. Het combineren van cijfers op de kaarten bepaalt welke kaart je daarna moet wisselen.
 • Dice’s Zoo: Fleas Invade.
Horrible Games (stand 3L-116)
 • Co-Mix [info] is een storytelling game over comics. Speelkaarten tonen elementen van een stripverhaal. Met jouw handkaarten vorm je een plot en de bijpassende pagina. Dan is het tijd om jouw verhaal te vertellen.
 • Stormy Winds is een uitbreiding van Dungeon Fighter.
HUCH! & friends (stand 3D-120 )
 • In 5 Minutes heeft iedere speler een eigen elektronische timer en vijf minuten om zoveel mogelijk problemen op te lossen. Het verloop van de tijd is niet altijd fataal, soms mag je een timer omruilen of herstarten.
 • In het coöperatieve bordspel Pints of Blood probeer je te voorkomen dat zombies jouw stamkroeg binnendringen. Een reddingsvoertuig is in aantocht, maar het is niet zeker of er voldoende plek is om iedereen te redden. Oeps, zie ik daar de eerste barst in de eendrachtige samenwerking?
 • Terra is een aardrijkskundige variant op Friedemann Friese’s succesvolle kennisspel Fauna.
 • Kamisado Max is een nieuwe versie van Kamisado, met een groter speelbord (10×10) en nieuwe bewegingsregels.
 • Kamisado Pocket is een reisversie van Kamisado.
 • Kwando is een kennisspel waarbij jouw team bekende personen op geboortedatum moet sorteren. De benodigde informatie is verdeeld over meerdere teamleden, die geen namen en datums mogen noemen.
 • Carla Cat is een kinderspel waarin de ene speler behendig muizen probeert te vangen, die de andere spelers laten ontsnappen.
 • Carnac is een abstract tweepersoonsspel.
 • Mary is een houten puzzelspelletje met lieveheersbeestjes voor piepjonge spelertjes.
 • Mit Mist und Tücke is een kinderspel waarbij mestkevers voedsel voor hun baby’s moeten verzamelen. Hier zijn dat knikkers die van een schans richting de juiste velden rollen.
Hurrican (stand 3C-118)
 • madame-ching-boxIn Madame Ching [info] speel je een kaart, draft je een kaart en verplaats je een van jouw schepen. In het vervolg van het spel kun je een zeereis verlengen door een hogere kaart toe te voegen (bij voorkeur in een andere kleur). Moet je gedwongen een nieuwe zeereis starten, dan claim je een schiptegel op basis van de lengte van de zojuist voltooide reis. Deze schepen bevatten combinaties van edelstenen, die aan het einde punten opleveren. Via bepaalde symbolen kun je tijdens jouw zeereizen actiekaarten claimen, waarmee je o.a. kaarten of edelstenen van medespelers kunt jatten.
Hutter Trade (stand 3D-120)
 • Cobrattack.
 • Geheimsache  is een kaartspel waarin geheim agenten informanten moeten verzamelen en ze op de juiste dagen van de week moeten ontmoeten.
 • Rory’s Story Cubes Mix: Intergalaktisch.
 • Rory’s Story Cubes Mix: Volltreffer.
 • Rory’s Story Cubes Mix: Ärzte.
Iello (stand 3M-109)
 • Zombie 15′ [info] is een vlot coöperatief spel. Een team van 15-jarige tieners, begeleid door een soundtrack van 15 minuten, probeert in 15 scenario’s een horde zombies (meer dan 15) ontlopen.
 • King of New York [info] is Richard Garfield’s opvolger van het lollige dobbelspel King of Tokyo.
 • Friday the 13th is Knizia’s kaartspel Poison in een nieuw jasje.
 • Pina Pirata [info] is een kaartspel van Donald X. Vaccarino. Terwijl de spelregels steeds wijzigen, probeer je jouw kaarten kwijt te raken.
 • Een nieuwe editie van het Japanse blufspelletje Eat me if you can, waarin een wolf, Roodkapje en een paar biggen proberen om gokkend en bluffend punten te verdienen. Wordt volgend jaar ook bij 999 Games verwacht.
 • In Night of the Grand Octopus plaats je in het geheim cultleden en monsters op locaties op het speelbord. Die worden vervolgens allemaal omgedraaid. Ben jij de enige op een plek, scoor je punten. Zijn er meer cultleden, moet je onderhandelen. Sta je naast een vijandelijk monster, word je subiet verorberd. Eet smakelijk!
Indie Boards and Cards (stand 3N-102 )
 • Dragon Slayer [info] is een push-your-luck dobbelspel waarbij de spelers elkaar kunnen uitdagen.
 • Fire Rescue – Honor & Duty, een uitbreiding van het coöperatieve bordspel Flash Point.
 • Hidden Agenda & Hostile Intent, een dubbele uitbreiding van The Resistance.
 • Roar-a-Saurus, een dobbelspelletje met dino battles.
Irongames (stand 1F-131)
 • Panthalos [info] is het nieuwe spel van Bernd Eisenstein. De spelers bestrijden titanen uit de onderwereld met hun eigen titanen en legers, terwijl ze tussen de bedrijven door hun economieën moeten onderhouden.
Japanime Games (stand 1C-140 )
 • In de Oktoberfest Edition van het deck building spel Tanto Cuore zijn de Japanse kamermeisjes uitgedost in Duitse Dirndls. Proost! Aangezien de spelleidsters worden uitgedost in bijpassende outfits is de populariteit van deze stand bij de mannelijke beursbezoekers ook dit jaar weer gegarandeerd.
Japon Brand (stand 3R-112)
 • Aristo-Maze [info], een bordspel waarin avonturiers een catacombe vol schatten en valstrikken onderzoeken.
 • Ars Alchimia [info], een workerplacement bordspel waarin alchemisten grondstoffen verzamelen en allerlei brouwsels produceren.
 • Colors of Kasane [info], een kaartspel waarin de spelers prachtige kimono’s moeten vormen. De uitdaging: je mag de volgorde van jouw handkaarten niet veranderen.
 • Edo Yashiki [info], een legspel waarin de spelers een tuin aanleggen.
 • Isaribi [info], een workerplacement bordspel, waarin de spelers hun vissersschepen en netten verbeteren, vis vangen en vis verkopen.
 • Kaleido [info], een abstract legspel.
 • Owacon [info], een bordspel over het verzamelen van herinneringen.
 • Rolling Japan, een dobbelspel.
 • The Edict of King Budeaunia [info], de spelers doorzoeken stapels met tegels naar heetwaterbronnen.
 • The Little Witches and the Mysterious House, een spel met studerende heksen.
 • The Ravens of Thri Sahashri [info], een coöperatief spel voor twee spelers, die communiceren door het kiezen van de juiste kaarten.
 • Villannex, een kaartspel met een simultaan actiesysteem.
Jolly Thinkers (stand 3R-106 & 3Q-107)
 • Bucket King 3D is een nieuwe versie van Stefan Dorra’s Alles im Eimer. Ook hier stuur je jouw dolle beesten op de emmerstapels van de buren af. Hier speel je met kleine plastic emmers, waardoor het gedwongen verwijderen enige behendigheid vereist.
 • Pick-a-Seal is een zusterspel van Pick-a-Polar Bear.
Juhu-Spiele (stand 4B-105)
 • Blocky Mountains [info] is een behendigheidsspel, dat je desgewenst ook solitair of coöperatief kunt spelen. Je bouwt een driedimensionaal parcours met houten blokken, waarover je later een pion moet bewegen. Deze hangt aan een haak, die jij met een soort hengel controleert. Om het lastig te maken moet je onderweg ook nog eens andere speelstukken verplaatsen.
Jumbo (stand 3E-117)
 • Party & Co Extreme.
 • PimPamPet – Ein Stadt-Land-Fluss-Spiel – Das letzte Wort.
 • PimPamPet – Ein Stadt-Land-Fluss-Spiel – Speed & Sound.
 • Spiel des Wissens – Planet Deutschland.
KaleidosGames (stand 3N-119)
 • Kaleidos: 2014 uitbreiding.
 • Primiera.
Karma Games (stand 1G-168 )
 • In Green Deal [info] leid jij een multinational in 2050. Het draait niet alleen om financiële planning en winsten, de overheid eist schone productie en sociaal werkgeverschap, de consument is ook veeleisend. De spelers investeren elke ronde in projecten en actiekaarten. Op het speelbord kun je samenwerken met naburige projecten van medespelers, of ze financieel proberen te schaden. Je ontwikkelt in vier categorieën, waarbij de beste reputatie per categorie bonuspunten oplevert, maar ook jouw minste categorie aandacht verdient.
Korea Boardgames co., Ltd. (stand 3O-119)
 • In het kaartspel Grand Slam [info] speel je een partij tennis. Iedere speler heeft 24 kaarten, met een defensieve en een offensieve helft. Je speelt een kaart om het schot van de tegenstander te retourneren, een kaart om te bepalen waarheen en ten slotte een kaart om te anticiperen op de volgende beurt. Met bepaalde combo’s kun je de tegenstander verrassen.
 • Abraca… what? is een deductiespel met toverspreuken. Alleen jouw medespelers kunnen zien welke spreuken jij tot jouw beschikking hebt. Met een mix van slimheid, logica en geluk probeer je de juiste spreuken op de opponenten af te vuren. Maak je te veel fouten, dan vlieg je uit het spel. Iets voor Hanabifans die eens een keertje niet willen samenwerken?
 • Heroes of the Three Kingdoms is een kaartspel van Klaus-Jürgen Wrede. Het deck bestaat uit heldkaarten (5 kleuren en 3 soorten iconen) en contractkaarten. Je speelt een van beide soorten in een beurt. Heldkaarten moeten dezelfde kleur of icoon hebben. Vervolgens kun je kaarten stelen. Met contracten kun je nog meert stelen of scorestapels beschermen.
 • In King’s Pouch ontwikkel je jouw middeleeuwse koninkrijkje door verschillende soorten onderdanen te verzamelen en ze handig in te zetten. Je trekt deze speelstukken uit een zak. Jouw populatie groeit, je sticht gebouwen en je verovert gebieden. Gaandeweg verdien en verlies je punten.
 • Boom: Runaway Bombs is bied- en blufspelletje met een idioot thema. De spelers moeten vredelievende bommen bevrijden uit een kazerne.
 • Coconuts Duo is een tweepersoons navolger annex uitbreiding van het behendigheidsspel Coconuts. Met jouw lanceeraap probeer je kokosnootjes in bekertjes te mikken.
Kosmos (stand 3B-118)
 • Die Reise in den Norden [info] is een grote uitbreiding van Die Legenden von Andor. Op een zeilschip varen de spelers naar onbekende eilanden en worden ze geconfronteerd met stormen, monsters en andere gevaren van de zee.
 • Der Kampf um Cavern [info] is een bonuslegende voor Andor.
 • Die Siedler von Catan – Das Alte Agypten [info] is een speciale editie van De Kolonisten van Catan. Het spel speelt zich af in Egypte ten tijde van de farao’s. Met behulp van hun ossenkarren stichten de spelers nederzettingen en tempelsteden. Dit is voor 90% het Catan dat we al 20 jaar kennen, aangevuld met bonussen voor bijdragen aan een gezamenlijke piramide en de nuttige hulp van een handvol goden. De uitvoering is prachtig. 999 Games heeft eind september de Nederlandstalige editie van dit spel uitgebracht.
 • Guinness World Records™ – Das Spiel is Grzegorz Rejchtman kennisspel over records in alle soorten en maten.
 • machi-koro-de-boxDe Duitse editie van Machi Koro [info], een dobbelspel over stedenbouw. Dit was de hit van Japon Brand in 2013. Je gooit elke beurt 1 of 2 dobbelstenen. Wanneer het getal op een van jouw gebouwen overeenstemt met de som, mag je het effect van deze gebouwkaart gebruiken. Andere gebouwen leveren geld op in andermans beurt en met horecagelegenheden kun je zelfs geld van medespelers aftroggelen. Met de verdiende centen bouw je nieuwe gebouwen en de vier bezienswaardigheden waarmee je het spel moet zien te winnen. Wanneer de dobbelsteen een beetje meewerkt is dit een vlot en erg leuk spel. White Goblin Games komt dit najaar met de Nederlandstalige editie.
 • Kingsport Festival [info] is gebaseerd op het spelsysteem van Kingsburg, dat nu is verhuisd naar een Cthulhu-setting. Iedere speler is een aanhanger van het kwaad en probeert de macht van zijn cultus te vergroten. Via dobbelstenen bezweren de spelers bovennatuurlijke wezens. Het gevaar schuilt nu in de aanvallen van onderzoekers.
 • The Walking Dead – Der Widerstand is een coöperatief bordspel naar aanleiding van de populaire televisieserie. De spelers kruipen in de huid van hoofdpersonen uit de serie. Elke ronde is een wisselende speler de leider van de groep die de belangrijke beslissingen moet nemen. De spelers moeten op vier locaties stand zien te houden tegen de zombies.
 • Hensslers Kuchenrallye is een kennisspel met een in Duitsland bekende TV-kok (hmm, ik verheug me nou al op lekkere hapjes tijdens de persdag).
 • Nosferatu is een groepsspel voor 5-8 spelers, waarin vampiers en onbezoedelde burgers het tegen elkaar opnemen. Nosferatu en zijn hulpje Renfield proberen voor zonsopgang hun slachtoffers te bijten. Hun tegenstanders proberen hen op tijd te ontmaskeren. Door het uitspelen van kaarten krijgen ze gaandeweg meer en meer informatie.
 • In Jager + Spaher controleert iedere speler een stam in het stenen tijdperk. Je stuurt jagers op pad voor vlees en huiden. Jouw verkenners verzamelen grondstoffen waarmee je waardevolle goederen maakt. Jouw acties worden gestuurd door het uitspelen van karakterkaarten, die je uiteindelijk weer naar het dorp moet terughalen.
 • 7 Steps is een abstract bordspel voor 2-4 spelers van Michael Kiesling en Reinhard Staupe. Het bord bevat 7 velden in elk van de 7 kleuren. Iedere speler kan elke ronde 7 schijven bouwen. Hierdoor ontstaan gaandeweg allerlei zuilen, die max. 7 hoog mogen zijn. De schijven leveren punten op voor het niveau waarop ze worden geplaatst. Daarnaast zijn er verschillende bonusfiches.
 • Drecksause is een bordspel van Gunter Baars dat is gebaseerd op het kaartspel Drecksau. Iedere speler probeert zijn vette varken zo mogelijk snel en onder de modder door de wei te jagen. Alleen vieze varkens verdienen punten op de finishvelden.
Krimi-Küche.de (stand 4A-105)
 • Ristorante Assassino [info] is een whodunnit is een crimineel Italiaans restaurantje.
Krimi Total (stand 3A-102)
 • Der Hanf des Verderbens [info] is een whodunnit in een flower power setting.
Krimsus Krimkrams-Kiste (stand 1F-130)
 • Sphinx und Triamide is een uitbreiding van Das Labyrinth des Pharao.
 • Ook dit jaar kun je weer oude spellen inleveren voor korting. Deze spellen worden dagelijks om 12.00 uur via het nodige gooi- en smijtwerk aan de man gebracht.
Kuraki Mura B.G. Studio (stand 1D-148)
 • In het kaartspel In Love and War [info] verzamel je setjes kaarten, waarmee je uiteindelijk een succesvol huwelijksaanzoek verdient.
 • Race to Riches [info] is een veilingspel.
Kuźnia Gier (stand 2C-108 & 2C-109)
 • Darkness Comes is een coöperatief bordspel waarin een familie uit een spookhuis probeert te ontsnappen. Dit spel wordt t.z.t. via Kickstarter uitgebracht, op Spiel wordt het gedemonstreerd.
Kvasir Games (stand 2F-152)
 • Wanted: Igor! [info] is een monster-building game, waarbij de spelers met hun kaarten Frankensteinachtige monsters maken. Spelers moeten lichaamsdelen aan verschillende opdrachtkaarten leggen, waarbij de grootste bijdrage aan elk monster winstpunten oplevert.
La Mame Games (stand 1G-131)
 • Coup: Guatemala 1954 [info] is een zelfstandig speelbare variant van Coup. Het spel gebruikt dezelfde basisregels, maar de verzameling van 25 personages zorgt voor meer variatie.
 • In Melee [info] begin je met een kasteel, een infanterie eenheid en wat geld. In een drafting sessie koop je extra eenheden en verbeteringen. In vier rondes kiezen de spelers simultaan hun acties: belasting heffen, nieuwe eenheden kopen of bewegen & aanvallen. Aanvallen en verdedigen doe je door het gedekt bieden van geld. Je probeert een kasteel in te nemen of het meeste land en geld te bezitten.
Legend Express (stand 4A-102)
 • In Age of Soccer [info] versterk je jouw team door nieuwe spelerkaarten te rekruteren of door actiekaarten te bemachtigen. Via matchkaarten ga je vervolgens de strijd aan. Het is de bedoeling om alle andere teams te verslaan.
Libellud (stand 3B-108, 3H-115 & 3H-116 – Asmodee)
 • Lords of Xidit is een nieuwe verschijningsvorm van het bordspel Himalaya. De setting is verhuisd naar de speelwereld van Seasons. Het simultaan programmeren van de acties heeft de verhuizing overleefd. Volgens de nieuwsafdeling van BGG bevat de doos twee bonuskaarten voor Seasons.
 • Het tekenspel Loony Quest is een doorontwikkeling van Doodle Quest van Blue Orange Games.
 • Dixit: Daydreams is een uitbreiding van Dixit met 84 nieuwe kaarten.
Lifestyle Boardgames (stand 1D-144)
 • Artificium is een kaartgestuurd ontwikkelingsspel. Aan het begin van een ronde bezit je 5 handkaarten. Op tafel ligt een open aanbod van 6 kaarten. Je mag eerst handkaarten ruilen met de markt. Daarna speel je kaarten uit om acties uit te voeren, grondstoffen te verzamelen en verhandelen en om grondstoffen te verdelen tot winstpunten.
LocWorks (stand 3P-117)
 • Alien Frontiers: Aurora is de nieuwe editie van Alien Frontiers [info].
 • Mini-Crokinole borden.
Logis (stand 3F-101)
 • Fische und Steine is een geheugenspelletje voor kinderen.
 • Hopp und Hui! is een behendig dobbelspelletje voor kinderen.
 • MaCar is een puzeel voor peuters.
 • Once There Was… 3+ is een spel voor peuters.
Lookout Games (stand 1-C105)
 • Murano [info] is een nieuw bordspel van Inka & Markus Brand, waarbij de spelers geld verdienen met de verkoop van glaswerk in Venetië. Op vrijdag zijn Inka en Markus tussen 12.00 en 13.00 in de stand.
 • Patchwork [info] is een nieuw tweepersoonsspel van Uwe Rosenberg, waarbij iedere speler een goed scorende lappendeken in elkaar probeert te zetten.
 • 1844/54 is een set met twee 18xx-spellen van Helmut Ohley.
 • Agricola: Das Frankreich-Deck een een nieuwe kaarset voor Agricola.
 • In het tweepersoonsspel Gold Ahoy! [info] ontstaat gaandeweg een doolhof uit 36 tegels op een veld van 6×6. De tegels tonen water, zand en in het midden een schatkist. Je verdient punten voor kisten die zijn verbonden met meer uitgangen aan jouw kant van het speelveld.
 • Hostaria.
 • In Johari [info] kopen en verkopen de spelers edelstenen op deze markt in Jaipur.
 • Mini-uitbreidingen van Caverna.
Ludically (stand 3B-108, 3H-115 & 3H-116 – Asmodee)
 • Bij Illegal [info] van Christophe Boelinger ben je een handelaar in illegale goederen. Onderhandelen, overtuigen en misleiden is blijkbaar het devies. Bevat ook Nederlandstalige spelregels.
LudiCreations (stand 1D-129)
 • In het bordspel ESSEN [info] speel je een uitgever die veel spellen probeert te verkopen op Spiel.
 • De vierde editie van Town Center.
 • [redacted] is een spel over spionage, intrige en verraad in de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Spionnen infiltreren een receptie op de ambassade, waar ze in verschillende kamers dossiers moeten stelen, om uiteindelijk per helikopter te ontsnappen.
Ludonaute (stand 3O-118)
 • colt-express-boxIn Colt Express [info] speel je een treinrover in het ‘wilde westen’. Het speelveld is een driedimensionale trein. De spelers spelen hun actiekaarten op een centrale stapel, die daarna in de gespeelde volgorde worden afgewikkeld. Vervolgens is het hopen dat jouw mooie plan ook in zijn executie overeind blijft. Tijdens het springen van wagon naar wagon, knokken, schieten, beroven en de marshal ontwijken kan er van alles misgaan. Interessant!
 • Lewis & Clark: Cédrick Chaboussit, een gratis promokaart voor Lewis & Clark.
Lui-même (stand 3B-108, 3H-115 & 3H-116 – Asmodee)
 • In Romans Go Home! [info] worden elke ronde zes Romeinse forten klaargelegd. Iedere speler trekt kaarten van zijn deck met Schotse krijgers en ‘programmeert’ gedekt zes kaartacties. Iedere speler toont elke ronde één kaart en voert het effect uit, waarna wordt bepaald wie de fortkaart wint. De winnaar verwijdert zijn kaarten, de krijgers van de anderen geven steun bij de volgende belegering. Luchtig, geluksafhankelijk en leuk.
 • Die Werwölfe von Düsterwald – Der Pakt.
MAGE Company (stand: 3O-103 )
 • Een nieuwe oplage van 12 Realms.
 • Een preview van 12 Realms: Ancestors Legacy.
 • Een nieuwe oplage van Höyük.
Manikmaya Games (stand 4B-109 )
 • Mat Goceng [info] is een kaartspel dat zich afspeelt in Nederlands-Indië. Afhankelijk van jouw personage heb je verschillende doelen. Het spelsysteem draait om aanval en verdediging met kaartcombinaties en tijdelijke bondgenootschappen.
Mantic Games (stand 2E-122)
 • Dungeon Saga: The Dwarf King’s Quest [info].
 • Mars Attacks Miniaturenspiel [info].
Marflow Games (stand 2F-102)
 • 1869 – West [info] is een 18xx treinenspel van Alan R. Moon.
 • 1893: Köln [info].
Mario Truant Verlag (stand 1A-104)
 • In Hexemonia [info] controleer jij een Griekse stadstaat in de klassieke oudheid. Je ontwikkelt jouw stad via resourcemanagement, productie, gebiedsuitbreiding en oorlog.
Martyn F (stand 1F-150)
 • De Nederlandse spelauteur Martyn F deelt een stand met Porcupine Press.
 • boomboxIn Oklahoma Boomers [info] beschikt iedere speler over drie kolonisten waarvan hij er elke beurt één horizontaal of verticaal over de lijnen op het speelbord verplaatst. Ze mogen niet over andere stukken springen. Na een beweging mag je max. twee grensstenen op het bord plaatsen. Deze plaats je op de snijpunten van de vrije bewegingslijnen van jouw actieve kolonist en één vijandelijke kolonist. Met deze grensstenen probeer je de mobiliteit van vijandelijke kolonisten te beperken en bij voorkeur grote eigen gebieden af te bakenen, waarmee je aan het einde van het spel punten verdient.
Matagot (stand 3-D102 )
 • Ta-Seti is een uitbreiding van Kemet. Met een nieuwe piramide kleur met tegels, een nieuwe spelfase (dageraad) enzovoort.
 • Room 25: Season 2 is een uitbreiding van Room 25 met nieuwe kamers en speciale vaardigheden voor de personages.
 • In Korrigans controleert iedere speler twee ‘korrigans’ (een soort elf of fee), waarmee je fiches verzamelt. Goudfiches leveren punten op, met dierenfiches beweeg je over het bord. Aan het einde van het spel verschijnt een pot goud onder de regenboog. Die probeer je met jouw wezentjes te bereiken.
 • Sun Tzu is een nieuwe editie van Dynasties met miniaturen.
 • Cyclades: Titans [info] is een uitbreiding van Cyclades.
 • Corto: The Secrets of Venice is een uitbreiding van Corto.
Mattel (stand 3C-126)
 • Brian Yu’s Bania is de Duitse editie van het legspel Desert Bazaar [info]. Met hun grondstoffen bouwen de spelers nieuwe tenten in een groeiende handelspost. Wanneer je naast de buren bouwt, kun je hun grondstoffen gebruiken, maar krijg je minder winstpunten. De verzamelde grondstoffen zijn de bron van de winstpunten. Een olifant in het dorp maakt het leven van de Indiase handelaar gemakkelijker.
 • Scrabble Speed.
 • Skip-Bo Jackpot.
Mayday Games (stand 3Q-114)
 • Het behendigheidsspel Chopstick Dexterity MegaChallenge 3000 [info].
 • Het kaartspel Hold Your Breath! [info].
Mayfair Games (1F-133)
 • In Villainy [info] speel jij een ‘super villain’ in opkomst, die via drie ingenieuze plannen een irritante superheld moet zien te verslaan.
 • Bedpans and Broomsticks [info] is een spel van de Belgische ontwerper Frederic Moyersoen over avontuurlijke bejaarden, die hun tehuis willen ontvluchten voor een gezellig uitje.
 • In Leo Colovini’s Hot Tin Roof [info] proberen katten zoveel mogelijk sardineblikjes te verzamelen.
 • In het bouwspel Mad City [info] moet je in een waanzinnig tempo een stad uit de grond stampen.
Mercury Games (stand 3P-113)
 • In het kaartspel Foreclosed! verzamel je waardevolle voorwerpen uit een failliete boedel. Met voldoende cash kun je medespelers dwingen om bepaalde voorwerpen aan jou te verkopen.
 • In The Walled City: Londonderry & Borderlands stamp je een stad uit de grond, waar je nieuwe wijken sticht en een stadsmuur bouwt. Genoeg loyale wijken leveren jou de winst op. Door het dubbelzijdige speelbord kun je twee varianten spelen.
MESAboardgames (stand 1B-103, 1B-104 en 1B113 – Heidelberger)
 • panamax-boxIn Panamax [info] bestuurt iedere speler een rederij die vervoerscontracten bemachtigt en lading vervoert om winst te maken, investeerders aan te trekken en dividend uit te keren. De spelers proberen met hun eigen beleggingen zoveel mogelijk persoonlijk geld te verdienen. Het spel duurt drie rondes, waarin iedere speler vier acties mag uitvoeren. Het aantal acties per soort wordt aan het begin van de ronde gedobbeld. Met de acties bemachtig je vrachtcontracten, laad je containers op schepen en beweeg je deze schepen door het kanaal. Vaak kun je met een enkele beweging een lange rij schepen voorwaarts duwen. Aan het einde van een ronde moeten de rederijen vrachtkosten betalen. Dit kan fors in de papieren lopen, waardoor jij soms moet bijspringen uit jouw persoonlijke kapitaal. Heeft de rederij zijn zaakjes goed op orde, dan wordt er dividend uitgekeerd. Dat is dan wel weer prettig voor jouw persoonlijke kapitaal. Ik heb genoten van de eerste pot. Een uitdagend economisch spel met ruimte voor ronduit gemene interactie. Aanbevolen!
Mindclash Games (stand 2E-119)
 • In het worker placement spel Trickerion speel je een illusionist die met zijn hulpjes complexe trucs moet ontwerpen en met het benodigde materiaal in elkaar moet zetten.
Mind Fitness Games (stand 2-A101)
Mindwarrior Games (stand 3K-100)
 • realm-of-wonder-boxIn Realm of Wonder [info] kruip je in de huid van een personage in een fantasy setting. Ze gaan op pad op een bord met drie continenten, waarvan er twee kunnen bewegen en daarmee de beweging beïnvloeden. Met magie kun je tegenstanders hinderen of jezelf versterken. Onderweg bevecht je tegenstanders en monsters, vind je schatten en verzamel je grondstoffen. Tactic/Selecta haalt dit spel later dit jaar naar Nederland. Interessant!
Minimal Games (stand 3R-110)
 • Click & Crack [info], een bordspel met een simultaan actiesysteem, waarin pinguïns ijsschotsen breken.
 • Jushimatsu (Custard vs. Ash) [info], een abstract tweepersoonsspel.
 • Jushimatsu (Sakura & Matcha) [info], een abstract tweepersoonsspel.
 • Jushimatsu: Egg Expansion, een uitbreiding van Jushimatsu.
 • Lost Legacy: Hyakunen Senso to Ryu no Miko [info], een opvolger van Love Letter.
 • Lost Legacy: Binbo Tantei to Inbo no Shiro [info], een opvolger van Love Letter.
 • Nanahoshi [info], een abstract tweepersoonsspel met lieveheersbeestjes.
 • Ninja Taisen [info], een abstract tweepersoonsspel, waarin de spelers elkaar bestrijden via een steen-papier-schaar systeem.
 • Onitama [info], een abstract tweepersoonsspel.
 • Secret Moon, een Weerwolven variant zonder communicatie van Seiji Kanai.
 • See-Know-Buzz, een interactief slagenspel met Ninja’s.
Moaideas Game Design (stand 1D-148)
 • In het kaartspel The League of Hackers bestrijden hackers elkaar in een arena. Dit doen ze door simultaan acties te kiezen en uit te voeren: nieuwe servers kopen, verdedigen, aanvallen en schade repareren.
Mondainai (stand 3Q-101 )
 • In Swedish Parliament 2014 strijd je om de stemmen en de relaties die jouw politieke partij in het centrum van de macht moeten brengen. Een opvolger van een spel uit 2010.
Monolith (stand 3B-108, 3H-115 & 3H-116- Asmodee)
 • Demonstraties van het volgend jaar verwachte coöperatieve spel Conan: Hyborian Quests.
Moonster Games (stand 3O-119)
 • Chosŏn, de opvolger van Koryo [info] met een verwant spelmechanisme.
Morning Players S.A.S. (stand 1G-124)
 • Euphoria van Stonemaier Games [info].
Moses Verlag (stand 3M-115)
 • Black Stories: Best of 1-10.
 • Black Stories: Funny Death 2.
 • White stories.
 • Purple stories.
 • Das Schlaumeier-Quiz.
 • Fliegende Zeilen.
 • Holterdipolter.
 • Matchmaster.
 • Sixstix.
 • Wonderword.
Mücke Spiele (stand 3Q-103)
 • Lunte [info], een explosief kaartspel van Bruce Whitehill, waarin een bom en lontkaarten centraal staan. Lontkaarten uitspelen en op tijd knallen om winstpunten te verdienen.
 • Takamatsu [info], Martin Schlegel’s bordspel in historische Japanse setting. Samurai zijn in een paleis op zoek naar verstopte voorwerpen.
 • Atacama [info] van Martin Schlegel. Mijnbouwers zijn in de Chileense woestijn op zoek naar grondstoffen. Er zijn beperkte concessies verstrekt. Niet alle grondstofsoorten zijn vrijgegeven en de mijnbouwers hebben afwijkende concessies voor verschillende grondstofsoorten. Het winnen van verboden grondstoffen leidt tot sancties, waardoor de spelers deze maar al te graag bij de concurrentie onderbrengen. Dit is een nieuwe editie.
MushrooM Games II (stand 2C-106)
 • time-masters-coverTime Masters [info] is een deck building spel. Magiërs verzamelen toverspreuken, betalen ze met de tijd die nodig is voor concentratie, vallen de opponenten lastig en verdienen al doende hun winstpunten.

Ga verder naar het derde blok: N-S.