Geronimo Games: voorjaar 2024

De Belgische uitgever Geronimo Games is al maanden op zoek naar een vervanger voor de kanjer die de afgelopen jaren o.a. zorgde voor uitstekende persberichten over nieuwe titels. Tijdens de huidige onderbezetting is deze informatiestroom grotendeels opgedroogd. Daar heb ik begrip voor, maar helaas wordt mijn berichtgeving over hun nieuwe spellen hierdoor geraakt. Ik zie af en toe iets voorbijkomen op de socials en zal proberen daaraan zo goed en kwaad als het gaat zinvol aandacht te besteden.

In het tweepersoonsspel Dracula vs Van Helsing staat de strijd tussen de wereldberoemde vampier en vampierjager centraal. Van Helsing wint het spel wanneer hij Dracula weet te doden door al zijn levenspunten te verwijderen. Dracula wint door de vier inwoners van hetzelfde district in vampiers te veranderen of door aan het einde van het spel nog in leven te zijn. Het spel duurt maximaal vijf rondes. Elke ronde (Dracula begint) trekt de actieve speler één kaart, die hij vervolgens aflegt of ruilt met één van de vijf kaarten in zijn kaarthouder. Er zijn acht kaartsoorten, elk met een eigen effect. Een ronde eindigt wanneer de kaartstapel is uitgeput. Wanneer er minstens zes kaarten op de aflegstapel liggen, kan de actieve speler als alternatieve actie het voortijdige einde van de ronde uitroepen. Dan krijgt de tegenstander nog één beurt.

Dracula vs Van Helsing is een ontwerp van Maxime Rambourg en Théo Rivière (o.a. co-auteur van Sea Salt & Paper). Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en duurt 20-45 minuten.

In maart wordt het kaartspel Mind Up! verwacht. Op tafel ligt een rij kaarten, net zoveel als er spelers deelnemen. Elke beurt kiezen de spelers één handkaart, die ze tegelijkertijd omdraaien en waarmee ze van laag naar hoog een nieuwe rij vormen. Vervolgens neemt iedere speler de naastgelegen kaart uit de vorige rij en legt deze in zijn tableau. Met deze kaarten verdien je aan het einde van de ronde winstpunten, afhankelijk van de kleur en de volgorde waarin ze zijn gepakt. Na de telling wordt jouw tableau jouw kaarthand voor de volgende ronde. Het spel duurt drie rondes.

Dit ontwerp van Maxime Rambourg is geschikt voor 3-6 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15-20 minuten.

Op Facebook zag ik verder een aankondiging van de Nederlandstalige editie van Karak II, de zelfstandig speelbare opvolger van de familievriendelijke dungeon crawler Karak. Ik heb geen idee wanneer dit spel wordt verwacht. We gaan het meemaken. Voor een beschrijving van het onderliggende spelsysteem verwijs ik je graag naar een eerder bericht.

Meer informatie: