Ontdek de kerkers van Karak

Geronimo Games heeft onlangs de Nederlands- en Franstalige editie van de toegankelijke fantasy dungeon crawler Karak uitgebracht. In dit spel speel je een held met unieke krachten en ontdek je stap voor stap het gangenstelsel onder het kasteel Karak, dat vol monsters en schatten zit. De spelers maken de catacomben zelf tijdens het spel, door in hun beurt gedekte tegels te nemen, te onthullen en aan te leggen.

Aan het begin van het spel wordt de starttegel van de catacomben in het midden van de tafel gelegd en kiest iedere speler een held. Iedere held heeft twee unieke vaardigheden. De actieve speler mag zijn held vier verplaatsingen laten doen en zo maximaal vier tegels laten betreden. Wanneer een speler een plaats zonder tegel betreedt, dan trekt en onthult hij een tegel van de dichte stapel en legt die onder zijn speelfiguur. Bij een gangtegel beweeg je verder. Bij een zaaltegel stopt de beweging en legt de speler een fiche uit de zak op de tegel. Meestal is dit een monster waartegen je moet vechten. Dit gebeurt door twee dobbelstenen te werpen en bij het resultaat de aanvalskracht van eventuele wapens en magische spreuken op te tellen. Iedere held heeft minstens één unieke vaardigheid die hem helpt in de strijd. Wanneer de totale aanvalskracht van de speler hoger is dan de kracht van het monster, wint de speler het gevecht en mag hij zijn buit opeisen (wapen, spreuk, sleutel of schat). Wanneer de held het onderspit delft, dan verliest hij een van zijn levens en moet hij zich terugtrekken naar de vorige tegel. Na maximaal vier verplaatsingen of één zaalactie eindigt je beurt en is de volgende speler aan zet. Het spel eindigt wanneer één van de helden de draak verslaat en zijn schat opeist. Op dat moment tellen alle spelers hun buit. De speler met de grootste buit is de winnaar.

Karak is een ontwerp van Roman Hladík en Petr Mikša. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Speel je liever met plastic miniaturen dan kartonnen figuurtjes, dan heeft Geronimo Games een ‘miniature pack’ voor Karak.

Meer informatie: