Renature groeit door

HOT Games heeft Renature Valley uitgegeven. Dit is een uitbreiding van Wolfgang Kramer’s en Michael Kiesling’s schitterende bordspel Renature.

Deze uitbreiding bevat twee nieuwe speelborden. Weidevelden vervangen de beekvelden. Hierop worden de dominostenen geplaatst. De regels voor het plaatsen van de dominostenen zijn niet veranderd. Plaats je een domino op een weideveld met een wolkfiche, dan mag je deze nemen. Een weideveld met een boomstronk is goed voor een paddenstoelfiche, die je meteen op een weideveld naast een gebiedsveld moet plaatsen. Dit maakt van het paddenstoelfiche een gebiedsveld, waarop een plant kan worden geplaatst en dat meerdere gebiedsvelden kan verbinden. Je krijgt de normale punten voor het plaatsen van planten, maar het afsluiten van een gebied activeert onderweg geen gebiedstelling. Aan het einde van het spel wordt wel flink gescoord middels de gebiedstellingen. Op de andere zijde van het bord liggen de wolkfiches weer in de gebieden, waar je ze door het plaatsen van planten kunt verdienen.

Meer informatie: