Orichalcum bij HOT Games

HOT Games introduceert op het Spellenspektakel de Nederlandstalige editie van Orichalcum, een nieuw bordspel van Bruno Cathala en Johannes Goupy. De setting is Atlantis, dat in de golven dreigt te verdwijnen. De spelers zijn op pad gestuurd om nieuw land voor de Atlantiërs te ontdekken. Aan jou de taak het nieuwe land te verkennen, te exploiteren en te bevrijden van monsters. Het spel is een race naar de winst. Heb jij als eerste vijf winstpunten boven jouw speelbord verzameld en alle monsters op jouw eiland gevangen? Dan win je het spel. Punten verdien je op drie manieren: via de aandacht van Titanen, met de bouw van tempels en door het smeden van medaillons van het metaal orichalcum.

In jouw beurt kies je één actiekaart met een samengestelde terreintegel uit het aanbod. De twee eerste kaarten zijn gratis, andere kaarten kosten je hoplieten. Vervolgens plaats je de terreintegel volgens de regels op jouw eiland. Via havens kom je aan grondstoffen (hoplieten en orichalcum). Via grotere gebieden kun je de bijbehorende Titaan lokken, wat goed is voor één winstpunt en voordelen tijdens het spel. Ten slotte mag je de actie uitvoeren, waarmee je hoplieten en orichalcum kunt bemachtigen, monsters kunt bevechten en tempels kunt bouwen. Aan het einde van je beurt kun je één extra actie kopen. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Lusitania XXI is een tweede nieuwe titel. Hiervoor verwijs ik je naar een eerder bericht.

Op het Spellenspektakel vind je HOT Games in stand 1018.

Meer informatie: