Lusitania XXI bij HOT Games

HOT Games komt eind september met de Nederlandstalige editie van Lusitania XXI, een kaartspel van de Portugese uitgever Pythagoras. In een Romeins trainingskamp rekruteer je de beste legionairs en zorg je voor de juiste uitrusting. De actieve speler moet één van drie opties kiezen. 1) één van je drie handkaarten ruilen tegen één kaart uit het trainingsgebied. 2) één handkaart in jouw legerrij met negen velden spelen (de kaartsoort bepaalt op welke plek). Hiermee speel je legionairs van dezelfde kleur, barbaarse huurlingen (beide soorten met unieke nummers), uitrusting voor je legionairs of een bezoeker. 3) Je mag een waardeloze kaart gedekt afleggen wat je later 0,5 winstpunt kost. Je trekt altijd een vervangende kaart. Daarnaast kun je een bonusactie van een bezoeker of de god Mars gebruiken; denk hierbij aan allerlei manieren om kaarten te manipuleren. Het einde wordt ingeluid wanneer iemands legerrij 21 winstpunten bevat. Het spel bevat twee kleine uitbreidingen met opdrachtkaartjes.

Lusitania XXI is een ontwerp van João Quintela Martins. De leuke illustraties zijn van Olivier Fagnère. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: