Abacus op SPIEL ’22

De Duitse uitgever Abacus komt met een nieuw kaartspel, een Anno Domini variant en een BANG uitbreiding naar SPIEL ’22. Je vindt deze uitgever als vanouds in hal 3, stand 3-E114.

St. Patrick is een slagenspel over de bekende Ierse legende. Je probeert zoveel mogelijk levenspunten te behouden door met relikwieën slangenbeten te ontwijken. Elke ronde heeft drie fases: kaarten delen, relikwieën verzamelen en op slangen jagen. Wanneer de spelers te gulzig zijn, en voor de start van de slangenjacht alle relikwieën verzamelen, worden de relikwieën vervloekt en verliest iedere speler zijn verzamelde relikwieën aan levenspunten. Het spel is voorbij wanneer iemand zijn twintigste levenspunt is verloren. De speler met de meeste levenspunten is de winnaar.

St. Patrick is een ontwerp van Haig Tahta en Sacha Tahta Alexander. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten. Dit spel wordt uitgegeven in samenwerking met Matagot. Noot: de Duitse versie van dit spel is niet op tijd klaar voor de beurs.

Anno Domini Black is een nieuwe themavariant op Urs Hostettler’s populaire kennisspel, waarvan inmiddels meer dan dertig sets zijn verschenen. Deze keer moet je gitzwarte gebeurtenissen in de juiste volgorde zetten. Voor 2-8 spelers vanaf achttien jaar, met een speelduur van ongeveer 30 minuten. [INFO]

The Great Train Robbery is een nieuwe uitbreiding van BANG. Zoals de titel doet vermoeden staat een treinroof centraal. Noot: deze titel is niet op tijd klaar voor de beurs. [INFO]

Uiteraard kun je ook terecht voor de voorjaarsreleases Die wandelnden Türme en 7Seas. [INFO]

Meer informatie: