SPIEL ’21 gaat voor veilig speelplezier

Vandaag ontving ik het eerste persbericht van SPIEL ’21. Op 14 oktober opent de Messe Essen de deuren voor ons jaarlijkse spellenfeest, dat we vorig jaar noodgedwongen moesten missen. De beurs is een belangrijk moment voor nieuwe releases en de bijbehorende publiciteit. Veel uitgevers en spelers kijken uit naar het evenement.

De organisator is blij met de belangstelling en het vertrouwen van de branche. Zowel de planning als de deadline voor de aanmelding standhouders vielen midden in de lockdown. Toch hebben zich meer dan 500 exposanten uit 41 landen gemeld. Daaronder bijna alle grote spelers (met uitzondering van het Asmodeeconcern). De beurs vindt dit jaar plaats in de hallen 1, 2, 3, 5, 6 en de Galeria. De hallen 7 en 8 zijn beschikbaar voor extra ingangen en andere activiteiten. De overige ingangen vind je bij de hallen 1 en 3.

eindelijk weer zalen vol speelplezier

Er is ruim aandacht voor veiligheid en beschermingsmaatregelen. Alle standhouders en bezoekers moeten aantoonbaar getest, gevaccineerd of genezen zijn. De gangpaden worden verbreed. In de hallen gelden algemene hygiëne- en afstandsregels, waaronder het dragen van een medisch mondkapje. De entreetickets worden dit jaar op naam gesteld en zijn uitsluitend online via www.spiel-messe.com te koop.

De fysieke beurs wordt ondersteund met het online platform SPIEL.digital, dat vorig jaar met bijna 150.000 bezoekers voor vervangend vermaak zorgde.

Meer informatie: