Het Berenpark breidt uit

999 Games heeft afgelopen week De Grizzly’s zijn los! uitgeleverd. Dit is een uitbreiding van het in 2017 in Oostenrijk tot Spel van het Jaar gekroonde legspel Berenpark. Naast acht extra toilettegels en achttien nieuwe opdrachttegels (drie per soort), bevat deze uitbreiding twee nieuwe modules: De Grizzly’s en De Monorail. De Grizzly’s zijn los! is een ontwerp van Phil Walker-Harding.

De Grizzly’s bestaat uit twaalf grizzlygebieden (zeven velden groot met de waarde 7-10), vier standbeelden (waarde 17-20), vier parkgebieden met een uitgang en vier extra dierenverblijven (waarde 8). Bij deze variant bouw je een berenpark met vijf parkgebieden, waarbij het parkgebied met de uitgang als laatste wordt gelegd. Je mag een van de enorme grizzlygebieden pakken door aan het begin of het einde van je beurt een groen gebied en een dierenverblijf uit jouw voorraad uit het spel te verwijderen.

De Monorail bevat vierentwintig wagontegels (vier keer de waarden 10, 8, 6, 5, 4 en 3) en achtentwintig torens. Wanneer je een groen gebied in jouw park legt, mag je een toren op een van de velden van dit gebied zetten. Volgende torens moeten steeds met twee velden tussenruimte worden geplaatst, omdat je telkens een wagon (met de hoogste waarde) tussen twee torens hangt. Je mag maar één doorlopende monorailroute bouwen, die niet mag splitsen of zichzelf afsluiten.

Meer informatie: