HOT Games op Zuiderspel 2019

HOT Games heeft ook dit jaar een grote stand op Zuiderspel, waar op meer dan twintig tafels allerlei spellen worden gedemonstreerd.

Op vier van deze tafels wordt de recente samenwerking met Pumpkin Games zichtbaar, daar kun je terecht voor Tricky Dungeon, Dino Battle en de Kniziaatjes Stingy en RevoltaaA.

Daarnaast heeft HOT Games eigen demotafels voor Flamme Rouge, Qango, Gang Up en het medio april verwachte kaartspel VIRUS! (en VIRUS 2). Bij dit kaartspel is het de bedoeling om als eerste een gezond lichaam te vormen. Hiervoor heb je vier verschillende gezonde organen nodig, één van elke kleur. Je hebt drie handkaarten en speelt elke beurt één kaart. Afhankelijk van de kaartsoort speel je de kaart voor je op tafel om jouw eigen gezonde lichaam te vormen of te beschermen, of op een orgaan van een tegenstander om deze te besmetten. Er zijn ook nog actiekaarten waarmee je bijvoorbeeld kaarten kunt stelen of organen kunt wisselen. VIRUS! is een luchtig kaartspel met een hoog ‘take that!’ gehalte.

De rest van de stand is gevuld met demotafels van Queen Games. Hier kun je onder meer terecht voor Luxor, Bastille, Skylands, Franchise, Captain Silver en Alhambra. Er is ook een tafel met de nieuwste Queen Games titel Copenhagen, waarvan HOT Games medio juni de Nederlandstalige editie verwacht.

In Copenhagen draait het om de havenwijk “Nyhavn”, beroemd om zijn panden met kleurrijke gevels langs de waterkant. Iedere speler heeft een huis met negen rijen en vijf kolommen. De actieve speler neemt of twee naast elkaar liggende gekleurde speelkaarten uit het aanbod of levert kaarten in om één geveltegel te kiezen en te bouwen. Het aantal ingeleverde kaarten moet overeenkomen met het aantal velden op de gekozen tegel en bovendien moet de kleur gelijk zijn. Bouw je naast dezelfde kleur, dan betaal je één kaart minder. Je bouwt uiteraard vanaf de grond naar boven en moet binnen het raster blijven. Op de geveltegels zijn velden met vensters en metselwerk afgebeeld. Telkens wanneer een verdieping (rij) of een onderdeel van jouw huis (kolom) is voltooid, krijg je punten. Een rij levert één punt op en een kolom twee punten. Deze punten worden verdubbeld als de rij of kolom geheel uit vensters bestaat. Wanneer je over een wapenschild bouwt of een gemarkeerde verdieping voltooit, krijg je een bonus: een extra geveltegeltje of een fiche met een speciale vaardigheid (gerichter kaarten kiezen, een derde kaart nemen, goedkoper bouwen, kleurwissel of beide acties in dezelfde beurt). Het spel is voorbij zodra een speler twaalf punten of meer bezit, of wanneer de “Einde spel”-kaart wordt omgedraaid.

Copenhagen is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten. Het spel is ontworpen door Asger Harding Granerud en Daniel Skjold Pedersen en geïllustreerd door Markus Erdt. Op de Queen Games website kun je de Nederlandstalige spelregels al downloaden.

Meer informatie: