Het spellenjaar begint op Zuiderspel in Veldhoven

Op zaterdag 23 en zondag 24 maart wordt in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven de spellenbeurs Zuiderspel 2019 georganiseerd. Op een beursvloer van 2.500 m2 staan de spelleiders van alle belangrijke uitgevers en spellenclubs klaar om tientallen nieuwe en bekende spellen te demonstreren. In de winkelstands kun je voor scherpe prijzen fonkelnieuwe en tweedehands spellen kopen. Jonge kinderen worden vermaakt op het speciale kinderplein. Daarnaast bemenst spellenvereniging Roll the Dice een uitgebreide spel-o-theek, zoals we dat gewend zijn van het Spellenspektakel.

clues, blues en dictators

Op de website van het evenement vind je een overzicht van de standhouders, een plattegrond en een lijst met spellen die je op de beurs kunt verwachten.

het kinderplein van Roll the Dice

Portal Games pakt uit met een bijzondere traktatie, de print & play versie van Imperial Settlers: Roll & Write, een dobbelspel dat pas over een maand op twee op de markt komt.

Op zondag 24 maart 2019 organiseert Roll The Dice in samenwerking met 999 Games op de beurs het Nederlands Kampioenschap Carcassonne. Informatie over dit toernooi vind je op de website van deze vereniging.

Ook dit jaar is er een speelavond op zaterdag. Roll The Dice, 999 Games en Zuiderspel leggen dan leuke spellen op tafel. Uiteraard kun je ook je eigen spellen meebrengen. Er wordt gespeeld in het hotel, in de zaal tegenover de Abdijbar. De speelzaal gaat om 19.00 uur open en zal rond 24.00 uur sluiten.

Ben je nog niet eerder op Zuiderspel geweest en wil je vooraf van de sfeer proeven? Werp dan een blik op mijn beursimpressie uit 2018.

Locatie: NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven
Tijden: 10.00 – 18.00 uur
Entree: dagkaart € 6, weekendpas € 10, kinderen tot 10 jaar gratis
Meer informatie: Zuiderspel website