Qwixx krijgt meer karakter

White Goblin Games komt volgende week met een kleine uitbreiding voor het populaire dobbelspel Qwixx. Bij Qwixx Karakters krijgt iedere speler één van vijf karakters toebedeeld. Je mag de eigenschap van dit karakter gebruiken wanneer jij de actieve speler bent. Met Double Dutch mag je twee keer dobbelen met alle stenen of een selectie. Met Tina Turner mag je één drie draaien naar de vier of omgekeerd. Bij Magic Mike (rustig dames, deze heeft niets met de speelfilm te maken) mag je achteraf alsnog het gat tussen twee kruisen vullen. Met Chriss Cross mag je een extra kruis noteren met een geldige combinatie van een witte en een gekleurde steen. Bij Miss Take kruis je nooit strafpunten aan en mag je bij een al dan niet vrijwillige mislukte worp zelfs een kruis op een legaal veld in een reguliere rij naar keuze zetten (m.u.v. het laatste veld).

Dit is op zich een lollige aanvulling op een geweldig leuk dobbelspel. Realiseer je wel dat de karakters niet even sterk zijn. Met name Miss Take springt eruit, omdat je hiermee eenvoudig lastige velden kunt vullen. Ik heb overigens geen idee of de hierboven genoemde namen ook worden gebruikt in de Nederlandse editie. Die heb ik namelijk nog niet gezien, omdat ze op het plaatje van de Goblins van een zwarte balk zijn voorzien.

Meer informatie: