De Dominokoningin

Wanneer een spel het Duitse Spiel des Jahres wint, is commercieel succes verzekerd. En dat succes laat zich gemakkelijk uitmelken via uitbreidingen en varianten. Daar is op zich niets mis mee, zeker niet wanneer een leuk en elegant spel als Kingdomino wordt voorzien van extra speelplezier. Blue Orange komt in oktober (klinkt als ‘op Spiel 2017’) met het zusterspel Queendomino, die je niet alleen kunt gebruiken als uitbreiding van Kingdomino (met zes spelers op een 5×5 speelveld, met vier spelers op een 7×7 speelveld), maar ook als zelfstandig speelbaar spel.

Queendomino gebruikt hetzelfde selectiemechanisme voor de dominotegels en ook het aanleggen in jouw koninkrijkje is als vanouds. Nieuw is de introductie van een zevende gebiedsoort/kleur: de stad. Op een stadsveld vind je geen kronen, zodat je hiermee geen directe winstpunten kunt verdienen. Met de stadsvelden verdien je wel geld waarmee je gebouwen kunt bouwen. Elk gebouw heeft zijn eigen manier om je aan winstpunten te helpen.

Update: een relatie van White Goblin Games liet op Bordspelmania doorschemeren dat de Goblins met een Nederlandstalige editie komen. Deze wordt naar verwachting verpakt in een doos van het Catanformaat. Handig wanneer je de tegels wilt combineren.

Meer informatie: