Wandelen op Skye

Lookout Spiele komt over ruim een week met een uitbreiding van Isle of Skye, het Kennerspiel des Jahres van 2016. Dit leuke legspel is in Nederland verkrijgbaar als Skye bij 999 Games. Deze uitbreiding heet Wanderer. Je krijgt een persoonlijk speelbordje met drie sporen voor drie personages: een krijger, een koopman en een heraut. Hiermee kun je op nieuwe manieren aan winstpunten en inkomsten komen. De houten speelfiguur van de ‘Wanderer’ reist vanuit jouw burcht door jouw koninkrijkje, om de opdrachten van deze personages te vervullen. Hij ‘verzamelt’ daarbij whiskyvaten en de andere op de tegels afgebeelde symbolen, zodat de personages vooruitkomen op hun sporen en lucratieve bonussen ontsluiten.

Deze uitbreiding is ontworpen door Alexander Pfister en Andreas Pelikan en geïllustreerd door Klemens Franz. De Duitse editie verschijnt in de week van 7 augustus. Ik ben nog niet bekend met eventuele plannen van 999 Games.

Meer informatie: