Impressie Zuiderspel 2013

De Vlaamse Spellenwinkel demonstreerde een aantrekkelijke noviteit uit Duitsland, Stefan Feld’s nieuwe bordspel Bora Bora. Op een tweede tafel lag het bordspel Yedo, dat zich gezien de vele positieve recensies gaandeweg lijkt te ontwikkelen tot een veelspelerhit.

De Spellenwinkel

De Spellenwinkel

Asmodee demonstreerde vergrote versies van Ticket to Ride, River Dragons en Pandemie. Laatstgenoemde was een voorbode van de nieuwe Nederlandstalige editie, die blijkbaar al in juni wordt verwacht. 999 Games had eerder dit jaar ook nog even gestoeid met deze licentie, maar heeft dit op de valreep afgeblazen. Asmodee komt later dit jaar ook met een Nederlandstalige editie van het populaire kaartspel Hanabi. Dit is een licentie die 999 Games maar al te graag zelf had binnengehaald.

River Dragons

River Dragons

Het spellenportaal Bordspelmania bemande een informatiestand, waar je een leuke spellenquiz kon spelen. Zij hadden speelkaarten uit 25 spellen bij elkaar geveegd. Aan de bezoekers de taak om er zoveel mogelijk te herkennen.

Bordspelmania

Bordspelmania

Door een blessure moest ik de beurs na een paar uur al verlaten, waardoor ik dit verslag niet met speelervaringen kan verrijken. Ik vond de Zuiderspel van 2013 een zeer geslaagd en sfeervol evenement. Omdat ook de catering is verbeterd, heb ik dit jaar helemaal niets meer te zeuren. Mijn complimenten voor de organisatie!

Eindhoven is de thuisbasis van de twee leukste spellenevenementen van Nederland. De Zuiderspel van 2013 was top en ik hoop dat deze positieve trend aanhoudt tot en met het Spellenspektakel. Ik kwam de organisatoren van deze grote broer ook nog even tegen. Ook zij hebben zin om het dit jaar mooier en grootser te maken.

Doei, tot de volgende keer

tevreden bezoekers

Pagina's: 1 2