Tzolk’in is verkrijgbaar

tzolkin-nl-coverNederlandse en Vlaamse spelliefhebbers wordt deze dagen flink verwend. Na het uitmuntende Terra Mystica van White Goblin Games is deze week een tweede lekkernij voor veelspelers op de markt gebracht. The Game Master heeft het bordspel Tzolk’in – De Kalender van de Maya’s uitgeleverd. Dit is een uitdagend worker placement spel, waarin een mechanisme met tandwielen de timing van acties tot een wezenlijk onderdeel van het spelsysteem maakt. Ik heb Tzolk’in al een paar keer met veel plezier op tafel gelegd en durf ook dit bordspel van harte aan te bevelen.

The Game Master meldt dat het materiaal van zijn Nederlandse editie op onderdelen is verbeterd. De kinderziektes van de eerste buitenlandse oplage zijn verdwenen. De tandwielen lopen nu soepeler, de irritante ‘hoogglans’ is van het bord verdwenen en de grondstoffenblokjes zijn gemakkelijker te onderscheiden. The Game Master loopt over van vertrouwen in dit spel, op zijn website maakt hij al melding van een toekomstige uitbreiding.

Tzolk’in wordt aanstaande zaterdag gedemonstreerd op de Ducosim spellenbeurs in Amersfoort.

Meer informatie: