Terra Mystica wordt uitgeleverd

terra-mystica-nl-boxDe eerste Nederlandstalige exemplaren van Terra Mystica zijn eind vorige week geassembleerd. Het spel is onderweg naar uitgever White Goblin Games en zal uiterlijk begin volgende week opduiken in de Nederlandse speciaalzaken. Op de Ducosim spellenbeurs in Stadshal De Flint te Amersfoort wordt Terra Mystica aanstaande zaterdag al gedemonstreerd.

In Terra Mystica controleert iedere speler een volk met zijn eigen speciale vaardigheden. Jouw volk ontwikkelt zich door het stichten van nieuwe nederzettingen op aangrenzende gebieden en door het bouwen van betere gebouwen. Hiermee groeit jouw economie en daarmee jouw inkomsten en actiepotentieel. Door op het juiste moment nederzettingen en gebouwen te stichten loop je ook nog eens lekker binnen met winstpunten en andere bonussen. In dit ontwikkelingsspel heb je aan de ene kant behoefte aan vrije ruimte, aan de andere kant stimuleert het spelsysteem nabuurschap. Dit zorgt voor een beetje spanning tussen profiteren en blokkeren. De herspeelbaarheid is groot door de grote variatie in volken, die echt om een verschillende speelstijl vragen. Daarnaast zorgt de wisselende samenstelling van de tussentijdse puntentellingen voor variatie in de tactiek.

Terra Mystica is mijn favoriet onder de expertspellen van het seizoen 2012-2013. Toen de uitgever mij vroeg om in een paar woorden te zeggen wat ik ervan vond, gaf ik het volgende antwoord: ‘mentaal uitdagend, rijk aan variatie, subtiele interactie en de afwezigheid van toeval. Dit zijn de bouwstenen van Terra Mystica, een tophit voor fijnproevers’.

Meer informatie: