Pyramido bij de Goblins

White Goblin Games heeft deze week het legspel Pyramido uitgebracht. In dit spel bouw je in vier fases met dominotegels een piramide van vier bouwlagen. Elke dominotegel bestaat uit twee gekleurde blokken en bevat twee juweelsymbolen. De actieve speler kiest één domino uit het aanbod en legt deze dusdanig in zijn piramide dat deze volledig grenst aan minstens één ander blok. Wanneer je aan het einde van de eerste laag enkele gaten hebt, kun je die vullen met een speciale enkele tegel. Daarna moet je een juweelmarker in de juiste kleur op de domino leggen. Vervolgens mag je een enkele tegel op de domino leggen en deze markeren met een juweelmarker. Ten slotte vul je het aanbod aan. Aan het einde van een fase scoor je in elk kleurgebied met een juweelmarker één winstpunt voor elk juweelsymbool in dat gebied. Vervolgens scoor je  nogmaals één winstpunt voor elk juweelsymbool in het kleinste gebied. Daarna verwijder je de juweelmarkers. In de volgende fases bouw je in de hoogte. Dan moet de hoek van een nieuw domino altijd rusten op het centrum van een onderliggend blok.

Pyramido is ontworpen door Ikhwan Kwon (bij ons bekend van Alice’s Garden). Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: