DIBS! bij H-Town Games

De Nederlandse uitgever H-Town Games werkt aan zijn tweede spel, het real-time behendigheidsspel DIBS!. In DIBS! ga je samen met Opa Jansen op zoek naar schatten uit de natuur. Iedere speler neemt elke ronde de bovenste zes kaarten van zijn eigen trekstapel gedekt op de hand. Daarna worden de dobbelstenen met kleuren en symbolen gegooid. Ten slotte draaien de spelers hun kaarthand om, gaan ze snel op zoek naar een match tussen handkaarten en gegooide symbolen/kleuren en smijten ze de desbetreffende kaarten in de kaart-tray. Soms duikt er bij de dobbelstenen een net op, dan is het zaak een kaart weg te smijten die geen enkele match heeft. Nadat iedereen heeft gepast, leg je de niet weggesmeten kaarten terug op jouw eigen deck. Daarna wordt de stapel weggesmeten kaarten omgedraaid en één voor één afgewikkeld. Bij een volledige match leg je de kaart voor twee punten op jouw scorestapel, bij een halve match voor één punt en bij een mislukte match leg je de kaart af en verlies je één punt uit jouw scorestapel.

Dit ontwerp van Daniel Danzer is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt 10-30 minuten. DIBS! wordt in het derde kwartaal verwacht, naar verwachting mikt de uitgever op Spiel 2024.

Eerste indruk na een potje tijdens Spellenparade 2024: het snel moeten matchen onder druk zorgt voor een leuke en hectische mentale uitdaging. Het leedvermaak tijdens de afwikkeling is een bonus. Een heerlijk reactiespel.

Meer informatie: