Oranje breidt uit

Marcel Köhler’s coöperatieve bordspel Dutch Resistance: Orange Shall Overcome! is een internationaal succes. De Engelstalige editie is inmiddels uitverkocht, de Nederlandstalige editie loopt ook goed. Daarom start de uitgever op 7 mei 2024 een Kickstartercampagne voor de uitbreiding Dare to Strike en voor een herdruk van het basisspel.

De uitbreiding voegt een aantal dingen toe. Twee extra scenario’s: de april-mei staking van 1943 en de aanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam van 27 maart 1943. De karakters worden diverser. Ze krijgen er een eigen vierde karakterkaart bij. Hierdoor zijn de mogelijkheden van jouw karakter elke ronde net even anders, want je gebruikt nog steeds drie karakterkaarten per ronde. Tipkaarten geven meer opties om op een eigen manier bij te dragen, waarvan de andere spelers niet op de hoogte zijn totdat je de kaart speelt. Extra fiches maken de moraalacties een nog groter onderdeel van het spel. En dan zijn er nog meerdere modules, die je naar keuze kunt toevoegen om het spel naar eigen smaak in te richten.

Meer informatie: