Aqua van Sidekick Games

In mijn terugblik op de geslaagde beurs Zuiderspel 2024 had ik er al aandacht aan besteed. Inmiddels ligt de Nederlandstalige editie van het legspel Aqua al een paar dagen in de winkels. Dus is het, ondanks de gebruikelijke onnozele stilte van de distributeur Asmodee NL, de hoogste tijd er een nieuwsberichtje aan te wijden. Aqua is een ontwerp van Dan en Tristan Halstad, dat wordt uitgegeven door de Deense uitgever Sidekick Games. Bij dit spel vorm je via het draften van zeszijdige koraaltegels een bontgekleurd rif. Elke tegel bevat drie gekleurde koraalelementen. Je moet de tegels zo aanleggen, dat minstens één zijde wordt verbonden met dezelfde kleur. Wanneer je drie koraalelementen van dezelfde kleur verbindt, creëer je een leefgebied en mag je een zeszijdige kleine diertegel van de desbetreffende soort op dit leefgebied leggen. Bepaalde configuraties van diertegels geven je het recht er een (2-4 velden) grote diertegel op te leggen. Deze grote tegels scoren aan het einde allereerst de afgebeelde punten. Daarna worden ze verwijderd en doen ze dienst als opdrachtkaartjes, met extra punten voor de bijbehorende diertegelsoorten. Jouw kleine diertegels leveren zelf ook punten op, met een leuke bonus wanneer jij rond jouw diertegels koraalriffen (ketens van dezelfde kleur met een grootte van 4+) zichtbaar hebt liggen.

Het spel bevat enkele varianten, waaronder een solovariant. Aqua is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en duurt 30-45 minuten.

Meer informatie: