Alles of Nixx bij WGG

White Goblin Games heeft deze week het roll & write dobbelspelletje Alles of Nixx uitgeleverd. De actieve speler dobbelt de drie stenen maximaal twee keer. Daarna mag iedere speler stenen naar keuze gebruiken om velden op zijn scorevel aan te kruisen. Aan de buitenrand vind je de kleurvelden, die je via een gekleurd dobbelresultaat mag aankruisen. Latere kleurvelden moeten wel grenzen. In het midden vind je de cijfervelden, die je met de som van één of meer cijferresultaten mag markeren. Vanuit het startveld ontwikkel je met getekende lijntjes een doorlopende weg, die zichzelf niet mag kruisen. Wanneer de actieve speler niet alle dobbelstenen gebruikt, moet hij een mislukte worp aankruisen. Voor de andere spelers geldt dit vanaf twee dobbelstenen. Wanneer je drie mislukte worpen hebt genoteerd, moet je jouw speelveld scoren en ga je daarna verder op de achterkant. Je mag jouw eerste speelveld ook vrijwillig scoren. Het spel is voorbij wanneer iemand op tweede speelveld drie mislukte worpen heeft genoteerd of daarop alle kleur- en cijfervelden heeft gevuld. De oplopende winstpunten voor de kleur- en de cijfervelden zijn afgebeeld in twee rijen onderaan jouw scorevel.

Alles of Nixx is een ontwerp van Reinhard Staupe. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: