Royale bij Jolly Dutch

Jolly Dutch heeft het dertiende kaartspel in zijn Jolly Club reeks uitgebracht. In Royale: Party at Louis bedien jij de gasten op het koninklijke diner van Louis XIV. Iedere speler heeft een eigen rij kaarten met zes edelen en één bedrieger voor zich liggen. Midden op tafel ligt het dienblad met een aanbod van 3×3 voedselkaarten. Hiervan zijn er zes soorten, waarvan de waarde varieert van 1-12. In jouw beurt pak je drie kaarten uit een kolom, of drie kaarten uit een rij of mag je eenmalig jouw bedrieger activeren om de afgebeelde configuratie te pakken. De gekozen kaarten verdeel je over jouw edelen. Hiermee probeer je de daarop afgebeelde opdrachten te vervullen. Leg je ongewenst voedsel bij een edele, dan moet je de daar liggende kaarten afleggen.

Royale: Party at Louis’ is ontworpen door Wouter van Strien en geïllustreerd door Zhenya Lyapina. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: