Repos Production: voorjaar 2024

De Belgische uitgever Repos Production heeft drie nieuwe titels voor de eerste helft van 2024 aangekondigd.

Op vrijdag 23 februari verschijnt Medals, de eerste uitbreiding van 7 Wonders Architects. Deze uitbreiding bevat twee nieuwe wonderen, het Colosseum van Rome en de Ziggurat van Ur, nieuwe voortgangfiches en een extra spelelement, de medailles. Dit zijn doelen die tussen de spelers worden gelegd en die je als eerste moet zien te vervullen om extra punten te verdienen.

Ik heb nog geen melding van een Nederlandstalige editie gezien, maar ik neem aan dat die ook in de pijpleiding zit.

Een week later wordt Little Tavern verwacht. In dit spel van Maxime Rambourg en Théo Rivière heeft iedere speler zijn eigen tafel en ligt er een gedekte voorraad kaarten (gasten en gebeurtenissen) op tafel. De actieve speler pakt en draait een kaart en legt deze op een vrije plek naast een tafel naar keuze. Uiteraard hebben de gasten hun voorkeuren, zodat je lucratieve combinaties graag zelf verwelkomt en jouw medespelers bij voorkeur met ongewenste gasten opzadelt. Nadat alle tafels zijn gevuld, worden de fooien uitgedeeld. Na een aantal rondes wint de speler met het meeste geld.

Little Tavern is geschikt voor 3-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 25 minuten. Ik heb geen melding van een Nederlandstalige editie gezien.

Medio april volgt Pikit, een spel van nieuwkomer Corentin Brand. In dit spel gooi je elke beurt twee dobbelstenen. Gooi je een dubbel, dan krijg je het bijpassende monster uit de voorraad of van de huidige bezitter. Bij elke andere worp gebruik je de gedobbelde ogen (optellen, aftrekken enz.) om kaarten te pakken. Via de kaarten verdien je niet alleen winstpunten, je kunt ze ook gebruiken voor speciale acties. Bijvoorbeeld extra kaarten trekken, kaarten stelen of een vijandelijke actie blokkeren.

Pikit is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 20 minuten. Ik heb geen melding van een Nederlandstalige editie gezien.

Meer informatie: