Bosbuit bij 999 Games

Het lijntje van 999 Games met de Spaanse uitgever Devir is vruchtbaar. Later dit jaar mogen we een bijdrage leveren aan een rode kathedraal; sinds kort helpen we bosdieren de winter door. In Bosbuit leg je een bos aan, vul je dit met dieren en zorg je ervoor dat ze hun favoriete voedsel opslaan. Je bouwt met zestien kaarten jouw eigen bos in een raster van vier bij vier. Iedere speler begint met één dierkaart. Elke ronde is er een aanbod van vier open kaarten beschikbaar: drie bospaden en één dier. Deze kaarten zijn gekoppeld aan vier hulpdieren (haan, gordeldier, geit en konijn). Om de beurt kiezen de spelers één kaart. Deze leggen ze volgens de regels in hun raster: er mogen nooit twee dieren op hetzelfde pad; kaarten moeten grenzen; kaarten moeten binnen het raster worden gelegd. De hulpdieren helpen een handje: de haan geeft jou de eerste keuze in de volgende ronde; met het gordeldier vergroot je de opslagcapaciteit van een van jouw dieren; de geit brengt water, waarmee je de waarde van voedsel verhoogt; het konijn lokt nieuwe dieren naar jouw bos. Het is de bedoeling om jouw dieren via de bospaden naar hun favoriete voedsel te leiden. Na vijftien ronden worden de punten geteld.

Bosbuit is ontworpen door Rodrigo Rego en geïllustreerd door Núria Aparicio. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: