SPIEL ’23: nevenprogramma

Naast de honderden stands met demotafels van uitgevers kun je op SPIEL Essen 2023 ook genieten van ander speels en/of artistiek vermaak.

Op zaterdag 7 oktober wordt in Saal Europa (Eingang West) weer een Meet & Play georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bezoekers kennismaken met journalisten, bloggers, vloggers, podcasters en andere content creators. Een overzicht van de deelnemers vind je op de Meet & Play website.

Meet & Play in 2019

In hal 4, stand F106, vind je de “Prototypen Galerie”, waar spelauteurs prototypes van hun eigen spellen presenteren. Een kans dus om toekomstige spellen met de bedenkers te testen. Op de website van de beurs worden enkele deelnemende auteurs voorgesteld.

In hal 5, stand G126, vind je de “Artist Alley”. Omdat illustraties, kunst en comics deel uitmaken van de speelse wereld, vind je hier tientallen kunstenaars, die zichzelf en hun werk voorstellen. Bezoekers kunnen er kunstwerken kopen of zichzelf in een tekening laten vereeuwigen. Op de website van de beurs worden enkele kunstenaars voorgesteld.

Het Europese spellenverzamelaarsgilde ESG is dit jaar niet aanwezig met de gebruikelijke tentoonstelling. Volgens een bericht op de ESG-website noopten de voorwaarden waaronder de beursstand werd aangeboden hiertoe.