2F-Spiele: najaar 2023

De Duitse uitgever 2F-Spiele heeft dit najaar vijf nieuwe titels. Op SPIEL Essen 2023 vind je 2F-Spiele als vanouds in hal 3, stand G128.

Freaky Frogs From Outaspace is een solitair kaartspel van Friedemann Friese, waarbij je een potje flipperen simuleert. Je probeert zo lang mogelijk te blijven spelen, op jacht naar een extra bal voor een extra ronde, de activering van de ‘multiball’ en uiteraard een highscore. Onderweg kom je bumpers, ramps en dergelijke tegen. Soms heb je pech en raak je een bal kwijt. Net als bij een echte flipperkast is dit een mix van vaardigheid en geluk. Freaky Frogs From Outaspace is geschikt voor één speler vanaf tien jaar en duurt 25-50 minuten.

FTW?! is een nieuw slagenspel van Friedemann Friese. Elke ronde probeer jij jouw kaarten zo te spelen dat jij één kaart met een hoge waarde overhoudt. Het is echter mogelijk dat jij minder kaarten weet te lozen dan jouw medespelers. Zodra een speler één kaart op hand heeft, scoort iedereen pluspunten voor zijn hoogste handkaart en minpunten voor de resterende handkaarten. FTW?! is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en duurt 25-40 minuten.

Het bordspel Black Friday is een bewerkte heruitgave van Friedemann Friese’s gelijknamige aandelen- en speculatiespel uit 2010 (verschenen bij Kosmos). De spelers proberen met de aan- en verkoop van aandelen geld te verdienen om te investeren in goud voordat de aandelenmarkt instort. Daartoe moet je de markt en de prijzen manipuleren. Aan het begin is goud nog goedkoop, maar heb jij jouw geld ook hard nodig voor lucratieve aandelentransacties. Het spel kent een onafhankelijke tegenstander, die je desgewenst kunt inzetten bij bepaalde spelersaantallen. Black Friday is geschikt voor 2-5 spelers vanaf twaalf jaar en duurt 45-60 minuten.

Fayum Privilegien is een uitbreiding van het bordspel Fayum. Deze set introduceert privilegekaarten. De eenmalige privileges zet je in naast jouw acties. Met de permanente privileges kun je jouw actiekaarten wijzigen of versterken.

Fasanerie: es wird bunter! is een uitbreiding van het kaartspel Fasanerie. Deze set introduceert zes nieuwe diersoorten. Een enkele set is geschikt voor twee spelers, met een tweede en derde set kun je het spelersaantal uitbreiden.

Meer informatie: