Space Cowboys: najaar 2023

De Franse uitgever Space Cowboys komt met enkele nieuwe titels naar SPIEL Essen 2023. Op de beurs beurs vind je de uitgever in een stand van Asmodee: hal 6, stand D200.

Perspectives is een coöperatief deductiespel van Matthew Dunstan en Dave Neale. Iedere speler beschikt over belangrijke informatie, waarmee je samen moet zien te achterhalen wat er is gebeurd en wat de oplossing is. Het spel bevat drie scenario’s, die elk uit vier stappen bestaan. Je zoekt naar dwarsverbanden tussen foto’s, berichten en aanwijzingen, zonder de documenten van je medespelers te zien. De scenario’s: THE NAGARAJA – CASE 1, THE DREGS – CASE 2, en FROM BUENAVISTA WITH LOVE.

Perspectives is geschikt voor 2-6 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 60-90 minuten.

SpellBook is een spel van Phil Walker-Harding. Iedere speler bezit een toverboek en wordt vergezeld door zijn familiair. Je verzamelt materiaal om jouw spreuken te beheersen en jouw familiair te voeden. Aan het begin gebruik je vaste spreuken, maar gaandeweg trek je willekeurige spreuken en creëer je jouw eigen combinaties. Elke spreukcombinatie genereert een effect dat de rest van het spel blijft bestaan. Hoe ingenieuzer de combinatie, des te sterker het effect. Er zijn meer dan 2.100 combinaties mogelijk. Het spel eindigt wanneer een speler zijn toverboek heeft voltooid of zijn familiair volledig heeft gevoed. Het spel bevat volgens de uitgever een uitdagende solovariant, die de beleving met medespelers zou benaderen.

SpellBook is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Andere nieuwe titels:

  • Paolo Mori’s Archeos Society is een bewerkte nieuwe editie van Ethnos.
  • TIME Stories Revolution Cavendish is een nieuwe titel in deze reeks.

Meer informatie: