SPIEL ’23 gaat records breken

Donderdag 5 oktober opent de Messe Essen de deuren voor de veertigste fysieke editie van de internationale spellenbeurs SPIEL Essen.

Nu is al bekend dat het evenement dit jaar records zal breken. Met +/- 32.400 m2 aan standoppervlakte wordt dit de grootste SPIEL ooit. In zes beurshallen presenteren 850 exposanten uit 55 landen meer dan 1.500 noviteiten aan de bezoekers.

Een nieuwe halindeling

Dit jaar zet de beurs de eerste grote stap naar een nieuwe halindeling, waarbij spellen en uitgevers thematisch in de hallen worden ondergebracht. De overgang naar naburige hallen is ‘vloeiend’, in de randgebieden zul je ook spellen uit de aangrenzende thema’s vinden.

  • In de hallen 2, 4, 5 en 6 vind je familiespellen, van eenvoudige kinderspellen tot lichte kennerspellen.
  • Hal 3 staat in het teken van kenner- en expertspellen.
  • Hal 1 is het domein van rollenspellen, ruilkaartspellen en miniaturenspellen.
  • De Galeria is als vanouds het domein voor het stillen van de lekkere trek en voor het vermaak voor de jongste bezoekertjes.
  • Daarnaast zijn er drie speciale zones: een ‘Artist Alley‘ in hal 5, een ‘Prototype Galerie’ in hal 4 en een  ‘Crowdfunding Area’ in hal 4.

Commentaar: ik verheug me op de nieuwe halindeling. Net als bij de vorige grote verschuiving zal dit een verfrissend effect hebben. Ik vind het een leuk vooruitzicht om deze beurs, die ik al sinds 1989 bezoek, opnieuw te ontdekken. Ik vind het verstandig dat de familiespellen worden ondergebracht in het ‘verzorgingsgebied’ van de oostelijke ingang. Hier komen immers verreweg de meeste bezoekers naar binnen.

Vind je weg met de beursapp

Dit jaar worden we geholpen met een vernieuwde versie van de beursapp.

  • Interactieve plattegronden met de mogelijkheid om in te zoomen.
  • Navigatie van stand naar stand.
  • Een overzicht van de noviteiten, met beschrijvingen, afbeeldingen, zoekfilters en een verlanglijst.
  • Een overzicht van exposanten en standnummers.
  • Het beursprogramma.

Kaartjes kopen

Op 1 augustus is de online kaartverkoop van SPIEL Essen 2023 gestart. Via de website van de organisator kun je verschillende soorten dagkaarten en passe-partouts kopen. Deze e-tickets kun je overigens niet retourneren.

Meer informatie: