Synergy bij Jolly Dutch

Jolly Dutch komt binnenkort met het coöperatieve kaartspel Synergy. Bij de leden van de Jolly Club ligt het spel al op de mat, de winkels volgen snel.

De spelers worden op een missie gestuurd en moeten deze samen zien te volbrengen. Ze mogen niet met elkaar communiceren. Op de missiekaart staat hoeveel rondes de spelers moeten winnen en hoeveel levens ze hebben; naast informatie over eventuele actiekaarten of uitdagingen. In de meeste rondes begin je met het gedekt spelen van één cijferkaart. Heeft iedereen een kaart gespeeld, dan worden ze omgedraaid. Vervolgens speelt iedere speler zijn opdrachtkaart gedekt uit. Deze worden daarna ook omgedraaid. Aan de hand van de opdrachtkaarten van jouw medespelers probeer je in te schatten welke cijferkaarten de anderen gaan spelen en welke kaart voor jou logisch is. Je speelt jouw laatste cijferkaart, draait deze open en ontdekt of jouw redenering in synergie was met de rest. Wanneer genoeg spelers hun opdracht hebben behaald, winnen de spelers de ronde. Hebben ze het aantal rondes op de missiekaart behaald, dan winnen ze de missie en kunnen ze door naar de volgende. In totaal zijn er dertig missies; elke nieuwe missie is wat moeilijker dan de vorige.

Synergy is ontworpen door Robert Brouwer en geïllustreerd door Gustavo Furstenau. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en duurt 20-30 minuten.

Meer informatie: