District Noir bij 999 Games

999 Games heeft deze week District Noir uitgebracht. Dit is de Nederlandstalige versie van een Japans tweepersoonsspel uit 2016. De setting is rivaliserende Amerikaanse gangsters in de jaren ’50. Aan het begin worden drie kaarten ongezien uit het deck verwijderd en start je een rij met twee open kaarten. Elke ronde krijg je vijf kaarten. Elke beurt leg je een handkaart aan de rij of neem je de laatste vijf kaarten van de rij. Laatste optie mag maar één keer per ronde. Het spel gaat door totdat de gedekte stapel leeg is en alle kaarten zijn gespeeld. Daarna worden de punten geteld. Sommige kaarten leveren direct punten op, bij andere kaarten krijg je punten voor setjes of de meerderheid. Drie speciale kaarten vertegenwoordigen belangrijke locaties. Krijg je dit trio in bezit, dan win je meteen.

District Noir is een ontwerp van Nobutake Dogen en Nao Shimamura. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: