Speelwarden 3 op 24 juni

Na twee geslaagde edities in het Westcord hotel verhuist de leuke Friese spellenbeurs Speelwarden dit jaar naar het Friesland College. Zaterdag 24 juni 2023 opent Speelwarden de deuren voor een dag vol speelplezier. Speelwarden wordt georganiseerd door UCP Leeuwarden, de spellenvereniging van Leeuwarden.

de vorige editie

Ook op deze derde editie is van alles te beleven op het gebied van bordspellen, miniatuurgames en verzamelkaarten. Bekende uitgevers uit Nederland en België presenteren hun nieuwe spellen en uitbreidingen. Op dit moment zijn de volgende uitgevers bekend: Asmodee, Geronimo Games, HOT Games en White Goblin Games. O.a. Ducosim, Rabenhaupt en Leeuwarden Miniature Gamers verzorgen ook demo’s. Het Spellenmaakgilde laat je ruiken aan nieuwe spelontwerpen. De verkoopmeters worden gevuld door Spellekijn, Table Topper en een bring & buy stand.

Naast de speldemonstraties kunnen bezoekers deelnemen aan een Magic the Gathering en Pokemon toernooi of een gokje wagen bij de spellenverloting. Voor de jongste spelertjes wordt een kinderhoek ingericht.

Voor een impressie van de vorige edities verwijs ik je naar mijn beursverslag van 2019 of mijn beursverslag van 2022.

  • Tijden: 10:00 tot 17:00 uur.
  • Entree: € 5,00 of € 2,50 (t/m 12).
  • Locatie: Friesland College, FC Campus, gebouw Triangel, Julianalaan 97 8931 AH Leeuwarden.
  • Informatie: Speelwarden website