The Number bij Repos

De Belgische uitgever Repos Production komt vrijdag 5 mei met The Number, een nieuwe editie van Suzie-Q, een ontwerp van de bekende Japanse spelauteur Hisashi Hayashi.

The Number wordt gespeeld in twee rondes van elk vijf beurten, waarbij iedereen tegelijk speelt. Elke beurt schrijf je in het geheim een getal van 000 tot 999 op jouw getaltegel. Deze tegels worden daarna onthuld en van hoog naar laag gesorteerd. Begin met het hoogste getal en controleer of het is gevalideerd of geëlimineerd. Het wordt gevalideerd als het geen cijfers gemeen heeft met een van de getallen eronder. Bij minstens één overeenkomstig cijfer wordt dit getal geëlimineerd. Een hoog getal levert meer punten op, maar dus ook meer risico. Als jouw getal is gevalideerd, krijg je het eerste cijfer aan punten. Daarna moet je de cijfers van jouw getal afstrepen op jouw tableau. Je kunt ze de rest van deze ronde niet meer gebruiken, waardoor jouw mogelijkheden gaandeweg worden beperkt. Na twee rondes wint de speler met de hoogste score.

The Number is geschikt voor 3-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15 minuten. Het persbericht bevat geen informatie over de taal van de spelregels. Maar omdat ze op de website van Repos zijn te downloaden, verwacht ik Nederlandstalige spelregels in de doos.

Meer informatie: