Spieleautoren-Wettbewerb 2023

Het Spieleautoren-wettbewerb van de Duitse spellenclub Hippodice is een gerenommeerde wedstrijd voor spelauteurs, die sinds 1989 wordt georganiseerd. Een jury van vakmensen uit de Duitse spellenbranche, ook dit jaar verrijkt met Paul Mulders van H-Town Games, beoordeelt voor deze prijs nieuwe spelontwerpen van veelal aankomende auteurs. De ervaring leert dat sommige spellen enige tijd later bij een uitgever opduiken.

De top drie van 2023 luidt als volgt:

  1. Second’s Best van Tobias Tesar (DE).
  2. Space: Cargo van Patricia Limberger & Felix Leder (DE).
  3. Sky Harbour van Daniel Bahr (DE).

De speciale prijs voor de beste ‘longplayer’ gaat naar Juwelenrausch van Björn Sieber (DE).

Het beste kinderspel is Monsterzunge van Steffen Hacker (DE).

De overige spellen van de finaleronde:  Blendr van Luis da Ponte (AR), Guess Smart van Kristian Klooß (DE), Hide and Squeak van Myles Wallace (US), Osiris van Stefan Bürger & Christopher Mann (DE), Patchwork a la carte van Hartwig Jakubik (DE), Six Hours and Forty-Two Minutes van Vitalijus Avchimovicius (LT), Space Frontiers van Roger Vernon (US) en The Dukes of Venice van Florian Maas (DE).

Op de website van Hippodice vind je een PDF-bestand met korte spelbeschrijvingen.

Meer informatie: