HOT Games betovert torens

HOT Games komt over een paar dagen met De Betoverde Torens, een loopspel van Wolfgang Kramer en Michael Kiesling, dat in Duitsland door Abacus wordt uitgegeven. Het speelveld is een rond parcours, dat wordt samengesteld uit vier landschapstegels met elk vier gebiedsvelden. De zwarte Raventoren staat op het startveld, de negen andere torens op de negen volgende velden. De spelers starten met drie handkaarten van een stapel met 90 bewegingskaarten (voor torens, tovenaars of keuze) en (afhankelijk van het spelersaantal) 3-5 houten tovenaars en 4-6 lege toverdrankjes. Naast het speelveld ligt een voorraad toverspreuken. De spelers verdelen hun tovenaars beurtelings over de eerste torens.

De actieve speler speelt na elkaar twee bewegingskaarten uit en vult daarna zijn hand aan tot drie kaarten. Kan of wil je niet bewegen, dan leg je jouw kaarten af, trek je drie nieuwe en mag je een toren één stap verplaatsen. Per actie leg je een bewegingskaart op de aflegstapel en voer je de beweging uit. Met de kaarten kun je eigen tovenaars en/of torens bewegen. Tovenaars mogen op een veld of op een toren eindigen (met een maximum van zes tovenaars). Landt jouw tovenaar precies op de Raventoren, dan leg je hem erin, eindigt jouw beurt en verplaats je de Raventoren naar het eerstvolgende vrije veld of toren met een raafsymbool. Eindigt een toren op een andere toren, dan vormen ze samen een stapel. Bij een stapel mag je de bovenste toren of een onderliggende toren met de stapel erboven bewegen. Eindigt de door jouw verplaatste toren op een veld/toren met tovenaars, dan worden deze gevangen. Je kunt jouw tovenaars later bevrijden door stapels te ontmantelen. Als beloning voor het vangen mag de actieve speler één leeg toverdrankje vullen. Je mag gevulde toverdrankjes afleggen om toverspreuken te doen. Hiermee kun je extra verplaatsingen uitvoeren, torens verwisselen, de Raventoren verplaatsen, torens of tovenaars terugzetten, meeliften met de actieve speler of een eigen tovenaar bevrijden. Zodra een speler al zijn toverdrankjes heeft gevuld en zijn laatste tovenaar in de Raventoren heeft gegooid, wordt de ronde afgemaakt en is de winnaar bekend. Wanneer meer spelers dit hebben gehaald, wint degene met de meeste volle toverdrankjes in zijn bezit.

De Betoverde Torens is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Dit is een loopspel met pit, plannen en plagen. Mooi dat HOT Games dit leuke spel naar Nederland heeft gehaald. Deze uitgever is goed bezig!

Meer informatie: