Lookout Spiele voorjaar 2023

De Duitse uitgever Lookout Spiele heeft een handvol nieuwe titels in de pijpleiding. In het verleden verschenen Nederlandstalige edities bij 999 Games, maar dit is sinds de acquisitie door Asmodee geen zekerheidje meer.

Mandala 2 – Contemplation is een opvolger van het tweepersoonsspel Mandala. De 54 gekleurde mandalastenen zijn verdeeld over de stoffen speelmat. Je ruilt beurtelings stenen op het speelveld tegen stenen uit je hand en draait ze om. Je probeert zo kleurgroepen te vormen of te vergroten en daarmee de meeste punten te verdienen. Met jouw markers geef je aan dat jij een groep controleert en hoeveel deze waard is. De situatie kan veranderen wanneer jouw tegenstander een steen voor zijn mandala claimt en aldus een groep blokkeert. Ook dit spel is ontworpen door Trevor Benjamin en Brett J. Gilbert. Voor twee spelers vanaf tien jaar met een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Günter Burkhardt’s legspel Tipperary speelt in Ierland. Met de aangeboden tegels bouwt iedere speler zijn ‘county’ uit. Een magische steencirkel bepaalt toevallig uit welk aanbod jij jouw tegels mag pakken, waardoor je flexibel moet zijn in jouw tactiek. Schapen, whiskey, torens en bonustegels leveren een bijdrage aan een winstgevend landschap. Geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar met een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Eppi is een coöperatief ‘Point & Click’ deductiespel voor de familie, dat draait om een spookachtig wezen in de kelder. Je moet op twaalf locaties meerdere plots ontdekken, door voorwerpen te combineren en raadsels op te lossen. Een ontwerp van Felicitas Pommerening, geschikt voor één of meer spelers vanaf acht jaar met een speelduur van 60-90 minuten.

Cantaloop – Rache warm serviert is het derde deel van een coöperatief ‘Point & Click’ deductiespelsysteem.

Uwe Rosenberg’s Nusfjord Big Box bevat het Nusfjord basisspel, de twee bekende uitbreidingen (Schollen en Lachs), twee nieuwe uitbreidingen (Forellen en Besøkende) en extra spelmateriaal. De nieuwe uitbreidingen worden ook als afzonderlijke set aangeboden.

Meer informatie (t.z.t.)