Settlement van Geronimo

Geronimo Games laat weten dat de Nederlandstalige editie van het engine building bordspel Settlement in de winkels ligt.

In Settlement heb je net een nieuw stuk land ontdekt, waarop je een nederzetting wilt stichten. Je stuurt jouw werkers op verkenning, ontgint grondstoffen, bestrijdt de monsters die jouw nieuwe grondgebied teisteren, bouwt gebouwen en burchten, verwelkomt machtige helden en maakt van jouw nederzetting een roemrijke stad. De spelers zijn om de beurt aan zet. In jouw beurt kun je een held uitnodigen en/of een van je kolonisten gebruiken om één van de zeven acties uit te voeren. Mogelijke acties zijn: bouwen, verkennen, grondstoffen verzamelen, gebouwen activeren enzovoort. Je kunt een actie pas uitvoeren wanneer je over de benodigde hulpmiddelen en grondstoffen beschikt. Door slim te profiteren van wisselwerkingen kun je steeds meer grondstoffen genereren. Elke speelronde beschikt iedere speler ook over een persoonlijk artefact met een uniek voordeel. Heldenkaarten zijn nuttig omdat ze je winstpunten en soms ook meer werkers opleveren. De speelronde gaat door totdat niemand een actie kan of wil uitvoeren en iedereen heeft gepast. Aan het einde van de zesde ronde is het spel voorbij en tel je de punten van jouw heldenkaarten en gebouwen bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint.

Settlement is een spel voor 1 tot 4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 60 minuten. Het spel is ontworpen door de Oekraïense spelauteur Oleksandr Nevskiy, die we in Nederland onder meer kennen van Mysterium.

Meer informatie: