Publieksprijzen Speelgoed v/h Jaar 2022

Gisteravond vond in Den Bosch het tweede Nationale Speelgoed Gala plaats, waar de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 zijn uitgereikt. Ruim 15.000 stemmers brachten tegen de 120.000 stemmen uit en kozen zo in vijftien categorieën hun favoriete speelgoed of spel. Deze winnaars mogen het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2022’ dragen, naast hun eerder verdiende vakjury prijs ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2022’. De prijzen werden onder meer uitgereikt door de ‘Kinder Directeur Speelgoed’, mijn neefje Connor.

Onder de publiekswinnaars zijn de nodige spellen:

  • Familiespellen: Renature – HOT Games
  • Familiespellen 10 jaar en ouder: Click! The Great Wall – Jolly Dutch
  • Kennerspellen: Libertalia – 999 Games
  • Kinderspellen: Dodo – 999 Games
  • Wetenschap en Educatie: Het verhaal van Koning Schaak – Megableu

Commentaar: ik feliciteer de spellenuitgevers met hun winst. Ik vind het bijzonder leuk dat mijn topfavoriet Renature ook deze prijs heeft gepakt. Ook mooi dat de Spellenprijs winnaar Libertalia hier in de smaak is gevallen.

Excuus voor de matige kwaliteit van de foto. Deze is aangeleverd door het persbureau van de organisator.

Meer informatie: